Pogbi suspenzija na 4 godine: Nisam se dopingovao, žaliću se

Serie A 29. feb 202412:51 > 15:30 3 komentara
Guliver

Fudbaler Juventusa Pol Pogba sankcionisan je zbog pozitivnog doping testa suspenzijom u trajanju od četiri godine, saznaje italijanska "Republika".

U septembru je objavljeno da je Pogba bio pozitivan na testosteron posle utakmice prvog kola italijanskog šampionata Juventus – Udineze, 20. avgusta.

FUDBAL:

Vezista nije igrao u toj utakmici, a „dijagnoza“ spornog uzorka je potvrđena posle dodatnih testiranja.

Antidoping tužioci u Italiji zatražili su zato maksimalnu četvorogodišnju suspenziju za Pogbu. Francuz je odlučio da se ne nagodi sa Antidoping agencijom Italije, zbog čega je taj predmet završio na sudu.

Četvorogodišnje suspenzije su standardne prema pravilima Svetske antidoping agencije. One mogu biti umanjene u slučajevima u kojima sportista može da dokaže da je doping bio nenameran, ako je pozitivan test bio kontaminiran ili ako pruže značajnu pomoć istražiteljima.

„Danas sam obavešten da je italijanska Antidoping agencija donela odluku, a ja verujem da je ona pogrešna. Tužan sam, šokiran i slomljen jer mi je sve što sam gradio tokom karijere oduzeto. Sve ćete saznati kada zakonske norme budu ispunjene i budem u prilici da o svemu govorim“, rekao je 30-godišnjak i dodao:

„Nikada nisam svesno ili namerno uzimao bilo koje suplemente koji se kose sa anti-doping pravilima. Kao profesionalni sportista nikada ne bih svoje nastupe poboljšao na taj način. To bi bilo nepoštovanje i varanje mojih kolega i navijača svakog tima za koji sam igrao. Zato ću se žaliti Sudu za sportsku arbitražu“.

Pogba je tokom karijere, osim za Juventus, igrao još i za Mančester Junajted. Ovaj 30-godišnjak je zabeležio i 91 nastup za reprezentaciju Francuske, a sa Trikolorima je postao i prvak sveta.

Pol Pogba
Sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare