Juve u Mančesteru traži pojačanje za odbranu

Ruben Dijaš Emerik Laport
REUTERS/Craig Brough

U Juventusu kao primaran zadatak u predstojećem prelaznom roku postavljeno je nalaženje kvalitetnog štopera. Izgleda da je prvi izbor defanzivac Mančester Sitija Emerik Laport.

Ove sezone Masimilijano Alegri je dosta eksperimentisao sa pozicijama u sredini odbrane. Jeste došao Bremer, ali drugi štoper je već vremešni Bonući, pa su se neretko na štoperskim pozicijama smenjivali izvorno bekovi Danilo i Aleks Sandro.

Zbog toga u Torinu žele da dovedu jednog kvalitetnog centralnog defanzivca. Pojedini španski i italijanski mediji prenose da je prva meta reprezentativac Španije i fudbaler Mančester Sitija Emerik Laport.

Ovaj 28-godišnjak inače rođen u Francuskoj ima ugovor sa Sitijem do 2025. Navodno bi na Etihadu bili spremni da ga puste za 30 miliona evra, ali ono što se čini kao veći izazov za Staru damu je njegova plata, koja na godišnjem nivou iznosi sedam miliona evra.

Laport je ove sezone odigrao samo 16 utakmica, od čega svega sedam u Premijer ligi. Trenutno su mu u Sitiju konkurencija Ruben Dijaš, Džon Stons, Nejtan Ake i Manuel Akanđi.