Juventusu preti izbacivanje iz Serije A!

Serie A 6. dec 20229:49 10 komentara
Juventus Image nella foto: Dusan Vlahovic-Filip Kostic Db Torino 15/08/2022 - campionato di calcio serie A / Juventus-Sassuolo / foto Daniele Buffa/Image nella foto: Dusan Vla
Daniele Buffa/via Guliver image

Fudbalski klub Juventus u opasnosti je da izgubi mesto elitnoj italijanskoj ligi i preseli se u Seriju B zbog finansijskih prevara, tvrdi Matija Grasani, ekspert za sportsko pravo.

Povezane vesti

Trofejni klub iz Torina je pod istragom tužilaštva zbog lažnih finansijskih izveštaja, a pre nekoliko dana kompletno rukovodstvo „Stare dame“ podnelo je ostavku.

„Ovo je najozbiljnija istraga kojoj je Juventus ikada bio podvrgnut, možda čak i ozbiljnija od „kalčopolija“ 2006. Nezakonite aktivnosti pokrivaju područja pravila berze, kao i korporativnih i sportskih pravila. To je bez presedana. Juventus rizikuje ne samo novčanu kaznu. Prema zakonu, moguće je izbaciti ekipu iz Serije A,“ rekao je Grasini i nastavio:

„Pravila predviđaju da ako se registracija za prvenstvo ostvari izmenama dokumenata, privatnim aranžmanima koji odlažu plaćanje igrača u sezoni 2021/2022. ili čak fiktivnom otkazu, klub može da bude isključen iz prvenstva i izgubiti naslov prvaka Italije.“

Juventus je, podsetimo, nakon afere „kalčopoli“ izbačen u Seriju B i oduzete su im titule iz 2005. i 2006. Crno-beli su ove sezone posle odigranih 15 kola treći u šampionatu sa 31 bodom, dok vodeći Napoli ima deset više.

Članovi kluba iz Torina su i srpski reprezentativci Filip Kostić i Dušan Vlahović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare