Kakva porodica: Maldinijevi stigli do hiljadarke

Serie A 7. jan 202122:24 1 komentar
Gabriele Maltinti/Getty Images

Milan je pretrpeo prvi poraz u Seriji A ove sezone u velikom derbiju protiv Juventusa. Ali će taj meč ostati zlatnim slovima upisan u istoriju kluba i porodice Maldini.

Porodica Maldini jedan je od rariteta evropskog i svetskog fudbala. Ona ima tri generacije igrača koji su igrali mečeve Serije A. U pitanju su Ćezare, Paolo i Danijel, koji su igrali za Milan.

U porazu od Juventusa kada je u 81. minutu zamenio Daloa Danijel Maldini je pored svog imena zabeležio šestu utakmicu u Seriji A. Za njega lično nije to velika brojka, ali za čitavu porodicu postaje velika kada se zbroji sa brojem utakmica koje su odigrali njegov otac i deda, a ona sada iznosi jubilarnih 1.000 za Milan.

Ćezare je u Seriji A za rosonere odigrao 347 utakmica, a Paolo je rekorder porodice i rosonera sa 647 utakmica u ligaškom takmičenju. Sada ostaje da se vidi da li će se Danijel bar malo približiti dedi, pošto je otac trenutno jako daleko. Ali najmlađi iz klana Maldini ima tek 19 godina. Primera radi Ćezare je imao 21 godinu kada je došao do prvih šest utakmica za Milan. Doduše otac Paolo imao je 17 kada je ostvario ovu impozantnu cifru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare