Konte o Perišiću: Od odbačenog fudbalera do bitnog igrača

Serie A 3. maj 202113:01 > 13:15 0 komentara
REUTERS/Feline Lim

Nakon što je osigurao titulu prvaka Italije, trener Intera Antonio Konte rekao je da je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić od odbačenog fudbalera postao jedan od ključnih igrača u ekipi.

„Moja početna ideja kada sam došao u Inter leta 2019. godine bila je da Perišić igra beka jer sam znao da ima karakteristike za to. Može trener da ima svakakve ideje, ali treba uz to imati i saradnju igrača i njegovu spremnost na težak rad. Proteklih nekoliko sezona igrao je na različitim pozicijama i nije bio spreman za tu moju ideju. Otišao je na pozajmicu u Bajern i vratio se sa potpuno drugačijim mentalitetom“, rekao je Konte i dodao:

„Perišić je veliki igrač, fantastične fizičke snage, dobar je u skoku i ima kvalitet za igru ‘jedan na jedan’. Trebao mi je takav Perišić i kada je to postao, onda je stalno igrao. Takođe, on zna da ja od njega očekujem još više jer ima kvalitet da bude još bolji“.

Inter je u nedelju, četiri kola pre kraja prvenstva, osigurao 19. titulu prvaka Italije, ali tek prvu u poslednjih 11 godina. Poslednji put je Inter bio šampion Italije u sezoni 2009/2010. kada je na klupi sedeo Žoze Murinjo.