Konteov povratak u Juventus je gotova stvar?

Serie A 28. nov 202322:54 0 komentara
Catherine Ivill/Getty Images

"Samo onaj ko nije gledao Alegrijev Juventus ima problem sa tim što je Konte trenirao Inter" bio je jedan od komentara navijača Juvea na konto toga što se eventualno povratak bivšeg kapitena i trenera Antonija Kontea spori činjenicom da je u međuvremenu radio u redovima najvećeg rivala i doneo mu skudeto.

Dok bjankoneri Maksa Alegrija nastavljaju da beleže dobre rezultate igrajući fudbal težak za gledanje, sve se češće govori o mogućnosti da ga još tokom sezone odmeni upravo Konte, čovek koji je odlaskom sa klupe 2014. godine otvorio vrata Alegriju.

Juventus je u nedelju uveče odigrao 1:1 kao domaćin u „derbiju Italije“, iako je protiv lidera Intera, kao domaćin, uputio jedan udarac u okvir gola za 90 minuta fudbala.

Ekipa koja je oslobođena obaveza u Evropi i dalje je druga na tabeli sa 30 bodova, dva manje od nerazura, i skorom 9-3-1 (20:8), što je – matematički gledano – jedan od boljih učinaka u poslednjih nekoliko sezona.

Ali, ono što dovodi Alegrijev drugi mandat u klubu u pitanje jeste „kvalitet“ igre. Sporo, defanzivno, neinventivno i, jednom rečju, prevaziđeno. Tako se doživljava ovaj Juve, a mediji podsećaju da ni sami igrači nisu srećni načinom na koji su trenirani i vođeni.

Naročito napadači.

Ako ne tokom sezone, do promene bi trebalo da dođe „sigurno“ u junu 2024. kada se očekuje Alegrijev odlazak iz kluba. On, piše „Corriere dello Sport“, nije zadovoljan načinom na koji se Juventus promenio od kada je dugogodišnji vlasnik i jedan od najbogatijih Evropljana, Andrea Anjeli, podneo ostavku pod pritiskom istražnih postupaka protiv trofejnog kluba.

Svemu doprinosi i sam Konte, koji je nekoliko puta u poslednje vreme izjavio da bi voleo da trenira Juventus jednog dana, a nije neopaženo prošla ni njegova poseta trening centru crno-belih, Vinovu, početkom novembra. Tada je objašnjeno da je bivši selektor Italije boravio u bazi „Stare dame“ na poziv starog prijatelja i saigrača, sada trenera mladog tima, Paola Montera.

Još jedan Konteov saigrač iz vremena kada se još igralo na „Dele Alpiju“, Fabricio Ravaneli, izjavio je u jednom intervjuu da se primakao dan kada će Konte ponovo biti trener. Onda se nasmejao i rekao da ne zna da li će to biti baš u Juventusu, ali je taj osmeh govorio više od reči.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!