Milan zadržava Mesijasa i Dijasa

Serie A 14. jun 202219:49 0 komentara
Braim Dijas
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Milan je osvojio Skudeto posle 11 godina i želja rukovodstva je da se ekipa pojača za narednu sezonu. Ali ne samo da se dovedu nova imena, već i da se zadrži što više onih koji su izneli najveći teret.

Milan je već obezbedio dolazak Divoka Origija, praktično je 90% odrađen Renato Sančes. Ali Maldini i Masara žele i da preduprede osipanje ekipe.

Dva igrača koja su bila pod lupom, zbog promenjivih igara ove sezone Braim Dijas i Žunior Mesijas, predmet su ozbiljnih razmišljanja rukovodstva oko njihove budućnosti u klubu. Obojica su proveli na pozajmici. Za Mesijasa otkupna cena od Krotonea je 5.4 miliona evra, a što se tiče Dijasa on je proveo prvu od dve godine pozajmice.

Postojale su neke priče da će klub odustati od otkupa obojice, a da će čak i vratiti Dijasa već posle godinu dana. Međutim, poslednji izveštaji idu u pravcu da će obojica ostati i sledeće sezone. Mesijas da bude otkupljen, a Dijas će odraditi i drugu godinu pozajmice, pa će se onda odlučiti da li će se Realu platiti otkup od 22 miliona evra.