Murinjo besan na igrače, ali kaže da je zaslužio crveni

Serie A 13. nov 202218:02 0 komentara
REUTERS/Alberto Lingria

Roma je na svom terenu u nedelju u nadoknadi vremena, golom Nemanje Matića, izvukla bod protiv Torina. Žoze Murinjo dobio je crveni karton u 89. minutu, Andrea Beloti promašio je penal u drugom minutu nadoknade, da bi Matić doneo Vučici bod dva minuta kansije.

Povezano

A onda je Murinjo na konferenciji posle meča ponovo besneo na svoje igrače. Ali je zato priznao da je zaslužio da dobije crveni karton zbog svega što je rekao sudiji.

„To je bila ispravna odluka, za reči koje sam izrekao sudiji, zaslužio sam crveni karton“, rekao je posle utakmice Murinjo.

„Razgovarao sam sa njim posle utakmice i izvinio se, ali ne želim da pričam o tome kako je radio svoj posao. Bio sam dovoljno skroman da se izvinim, ali vama ću ostaviti da procenite kakako je sudio i na koji je način uticao na ishod meča. Ne želim ni da ponovim šta sam mu rekao, to ostaje privatno. Zaslužio sam crveni karton“, dodao je Portugalac.

Murinjo je i nakon remija sa Sasuolom besneo na svoje igrače i u izjavi medijima poručio Riku Karsdoropu da traži drugi tim zbog neprofesionalizma. Besan je bio i u nedelju:

„Imali smo dve utakmice danas. Jednu do 70. minuta i jednu posle toga. Do 70. minuta navijači Rome su samo želeli da idu kućama, posle toga je bilo bolje, možda smo u tih 20 minuta uradili i više nego na poslednjih pet utakmica. Zašto? Pa to je lako – zbog Dibale. Kada imate takvog igrača sve je lako, on čini sve drugačijim. Koliko bismo bodova više imali da on nije bio povređen. Ima timova koji imaju sjajne igrače za svaki meč, mi imamo to što imamo. Neću ni da krijem, imamo igrače koji igraju izrazito ispod svog nivoa. Pauza koja dolazi pravo je vreme da svako od njih pogleda sam sebe i proba malo kako radi samokritika“, rekao je Murinjo.

Konfuziju je izazvao i penal. Andrea Beloti je uzeo loptu i šutirao svom nekadašnjem saigraču Vanji Milinković-Saviću ali je promašio.

„Beloti nije ni trebalo da šutira. Neću vam reći ko je trebalo da uzme loptu. Ovakve situacije mogu da se dese. Problem je uvek u tome da kada ljudi ne daju ono što mogu, ne volim tu psihološku vrtešku. Beloti je pokazao hrabrost, ali je napravio grešku. Ne može se reći da mu nedostaje hrabrosti zar ne“, objasnio je Murinjo.

Na pitanje šta je krenulo naopako, Murinjo je novinaru na konferenciji rekao da će mu „reći kasnije ako obeća da neće reći nikome drugom“. Zašto je nekome ko ima tu sreću da među milionima i milionima dece postane profesionalac potrebna dodatna motivacija? Pa ti si privilegovan. Ti si odrsatao čovek, a ne dete. Zašto ti je potrebno da te trener motiviše? Da, trener je tu da da ono nešto dodatno, ali valjda treba da imaš osnovnu motivaciju da radiš svoj posao, zar ne!“

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!