Murinjo rešio? Ostaje u Romi do leta 2024?

Serie A 29. mar 202310:56 komentar
REUTERS/Alberto Lingria

Kako u sredu piše Korijere delo Sport, Žoze Murinjo je odlučio da ostane u Romi do kraja ugovora koji ističe u junu 2024. godine uprkos ponudama koje su navodno stigle iz Njukasla i Pari Sen Žermena.

Nedavno je Murinjo na temu ostanka u Romi prokomentarisao da prvo mora da se sastane sa vlasnicima kluba kako bi i sam mogao da planira budućnost.

Korijere delo Sport tvrdi da je Murinjo doneo odluku da će odraditi ugovor do kraja.

Navodno, Murinjo je odluku doneo pre početka reprezentativne pauze i pre putovanja u London gde je pauzu proveo sa porodicom. Ovaj list navodio da Murinjo nije zainterseovan za ponudu Njukasla kome je on prvi pik za novog menadžera ukoliko Edi Hau odluči da na leto napusti klub.

Pominju se takođe i Murinjovi dobri odnosi sa sportskim direktorom PSŽ Luisom Kamposom, ali to očigledno neće dovesti Posebnog u Pariz.

U klubu se nadaju da bi Murinjov ostanak mogao da ubedi i Paula Dibalu i Krisa Smolinga da ostanu u klubu bar još jednu sezonu. Dibala ima klauzulu u ugovrou po kojoj za 12 miliona evra može da ode u neki drugi klub iz Serije A ili u bilo koji drugi klub za 20 miliona. Smolingov ugovor ističe ovog leta.

Svakako je pred Vučicom zanimljiv period priča o brojnim odlascima ili ostancima.

Roma je nakon 27 odiogranih kola peta na tabeli sa 47 bodova, jednim manje od Milana, tri manje od Intera i pet od Lacija.