Napoli rutinski, Kvarackelija i Osimen nastavili seriju

Guliver

Napoli rutinski, sa pola gasa, upisao trijumf protiv poslednjeplasiranog Kremonezea - 3:0.

Napoli je kalendarsku 2023. Godinu počeo porazom od Intera u Milanu, ali je potom tim iz grada podno Vezuva vezao šest pobeda. Poslednju u nizu protiv fenjeraša Kremonezea na stadionu „Dijego Armando Maradona“ – 3:0.

Povezano

I ponovo je svoj tim pokrenuo neverovatni, 22-godišnji Gruzin Kviča Kvarackelija. Momak za kojeg je plaćeno obeštećenje Dinamu iz Batumija od „svega“ deset miliona evra, nastavio je da oduševljava poklonike fudbalske igre na Apeninskom poluostrvu.

Upravo je on doveo u vođstvo Napoli u 22. minutu, bio je to njegov deveti gol ove sezone, ima i isto toliko asistencija. A potom je u drugom poluvremenu posao dovršio trenutno ubedljivo najbolji strelac Serije A, Viktor Osimen.

Snažni Nigerijac pogodio je u 65. minutu posle asistencije Kima, slavlje u Napulju u tim trenucima je već počelo. Trijumf je definitivno potvrdio reprezentativac Severne Makedonije Elmaz, koji je pogodio u 79. minutu.

Napoli trenutno ima 16 bodova više od najbližeg pratioca Intera, koji doduše ima utakmicu manje. Na drugoj strani, Kremoneze je već prežaljen, ostao je na poslednjem mestu, sa samo osam bodova, 11 manje od Specije koja je prva iznad crte za opstanak u društvu najboljih.