Nesuđeni Totijev naslednik zvanično u Galatasaraju

Serie A 7. feb 202313:49 2 komentara
Justin Setterfield/Getty Images

Nikolo Zaniolo bio je miljenik navijača Rome i predodređen za naslednika Frančeska Totija. U legendu kluba mladi ofanzivac i reprezentativac Italije je ušao prošle godine, kada je u finalu Lige konferencije postigao jedini gol na utakmici protiv Fejenorda za prvi evropski trofej Rome.

Međutim, ove sezone došlo je do šokantnog preokreta. Simbol Rome ultimativno je zahtevao odlazak iz kluba u zimskom prelaznom roku. To je razbesnilo navijače, a klub je nakon početnog šoka rekao da može da ide, ali samo uz odštetu od 35 miliona evra. Zaniola su želeli mnogi klubovi, ali konkretni su bili samo Bornmut i Milan.

povezane vesti

Problem je što prvi, premda su nudili traženi iznos nisu zanimali Zaniola, a drugi su njegova željena destinacija, ali nisu mogli Romi da ponude više od 25 miliona eura. Tako je Zaniolo ostao u Romi protiv volje i svoje i kluba i navijača i posle 31. januara i kraja prelaznog roka u najjačim ligama, osuđen na treniranje sa mladom ekipom do leta.

Spas mu je senzacionalno ponudio Galatasaraj, a Zaniolo ga je prihvatio i odlazi iz Rome za koju je u 128 utakmica postigao 24 gola i asistirao za 18. U Turskoj prelazni rok traje do sredine februara. Klubovi i igrač su sve dogovorili i Zaniolo danas popodne leti u Istanbul kako bi potpisao za Galatasaraj ugovor na tri i po godine uz godišnja primanja od 3,5 miliona evra.

Roma je pristala da smanji obeštećenje pa dobija oko 20 miliona evra. Zaniolov dolazak je ubedljivo najskuplji transfer u istoriji Turske.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare