Otpušten Alegri: Ni izvinjenje nije pomoglo

Serie A 17. maj 202417:51 0 komentara
Guliver

Tek što je osvojio prvi trofej u drugom mandatu u Juventusu Masimilijano Alegri je otpušten. Povod za ovu odluku kluba je sukob se sa novinarom Gvidom Vakađom.

Na neslavan način trofejni trener završio je drugi mandat na klupi Juventusa. U Torino se vratio 2021. i za tri sezone uspeo je da osvoji samo trofej u kupu.

IZDVAJAMO

Zašto je Nikola Jokić stajao tokom cele četvrte četvrtine?

Rebrača “izbačen” iz dvorane!

Scena za stid: Tuča mladih košarkaša, učestvovao i Gurović

Alegri je po završetku finalne utakmice izvređao Vakađa. Potom je suspendovan na dve utakmice u kupu. Sve to je aktuelizovalo priču o njegovom odlasku pre isteka ugovora.

Ugovor je trebalo da mu istekne tek za godinu dana. Međutim, priča o odlasku Alegrija nije od juče. Još ranije je njegov agent rekao da ako ne dobije produženje ugovora, da će njegov klijent napustiti Torino još ovog leta.

Posle incidenta sa novinarom „Tuttosporta“ uprava Juventusa najozbiljnije razmatra da se već sada, dva kola pre kraja, smeni Alegri. Sam trener je preduhitrio upravu, sastao se sa Vakađom i zajedno su izdali zvaničnu izjavu.

povezano

– U svetlu žalosnih događaja koji su usledili posle utakmice Atalanta – Juventus i konfrontacije trenera Juventusa Masimilijana Alegrija i novinara Tuttosporta Gvida Vakađa, njih dvojica su razgovarali i rešili nesporazum. Alegri žali zbog toga što se dogodilo, objašnjavajući da nije imao nameru da ga vređa i da mu preti – glasilo je u zajedničkoj izjavi.

Međutim, uprava je ipak sprovela ono, što je po svemu sudeći planirala već neko vreme, a skandal sa novinarom samo je bio odličan povod.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!