„Pioli, Masara i Maldini čuda čine sa Milanom“

Frederik Masara Stefano Pioli Paolo Maldini
Maik Hölter TEAM2sportphoto

Nekadašnji centarfor mnogih italijanskih i evropskih klubova Kristijan Vijeri analizirao je učinak italijanskih klubova u Ligi šampiona, ali se dotakao i situacije oko Antonija Kontea.

Nekadašnji napadač Juventusa, Lacija, Intera, Milana, madridskog Atletika, Fiorentine i još mnogih klubova govorio je za „Il Corriere della Sera“ prvo o učinku milanskih klubova u Ligi šampiona, a posebno je istakao trio vodećih ljudi za sportska pitanja Milana.

povezano

– Maldini, Masara sa Piolijem rade čuda poslednjih godina u Milanu. Jer vlasnici ne troše ništa. Ali sada vlasnici više ne mogu da se kriju. Maldini i Masara mogu da skautiraju dobre igrače, ali potrebno im je da ih vlasnici isprate. Što se tiče Intera, neprihvatljivo je da je ovakav tim izgubio već devet utakmica u 27 kola Serije A. Očekivao sam mnogo više konstantnosti od njih. Neće im biti lako u Ligi šampiona Benfika nije slučajno u četvrtfinalu a arhitekta je Rui Košta, neko kome je fudbal čitav život. Prevashodno mora da se probudi Romelu Lukaku – rekao je Vijeri.

Dotakao se i nekadašnjeg saigrača iz Juventusa Antonija Kontea, koji se nedavno razišao sa Totenhemom.

– Antonio je spreman sa svakim da se sukobi. To je u njegovom karakteru. Onaj ko ga angažuje ne treba da očekuje da će biti srećan i zadovoljan u svakom trenutku. Teško je imati ga klubu. On je poput Murinja koji udara kao čekić želeći u svakom trenutku da svako da sve od sebe.