Pretnje, upad… Da li je Murinjo dostojno kažnjen?

Žoze Murinjo
Guliver Image

Trener Rome Žoze Murinjo suspendovan je na dve utakmice Serije A zbog vređanja i isključenja sudije u meču 24. kola prvenstva Italije protiv Kremonezea.

Povezane vesti

Rimska Vučica je izgubila 2:1 od tima koji do ponedelja uveče nije imao pobedu u šampionatu, a na meti Portugalca bio je četvrti sudija Marko Sera.

„Trener je suspendovan zbog svađe sa sudijom. Murinjo je provocirao sudiju na početku drugog poluvremena, a slično se ponašao i prilikom isključenja. Takođe, nakon utakmice, Portugalac je ušao u sudijsku sobu i obratio se četvrtom arbitru sa uvredljivim izrazima,“ piše u saopštenju takmičenja.

Trofejni trener je posle meča nije krivio sudije za poraz, ali…

„Emotivan sam ali nisam lud. Ako reagujem onako onda mora da se nešto prvo desilo. Treba da shvatim da li mogu da tužim Seru. Pićinini mi je dao crveni jer nažalost četvrti sudija nema kapacitet da shvati šta mi je rekao. Hoću da vidim da li postoji zvučni zapis. Ne želim da ulazim u to što je Sera iz Torina, a mi sledeći meč igramo sa Juventusom. Prvi put mi se četvrti sudija tako obraćao. Pićinini mi je rekao da se izvinim Seri. Rekao sam Seri da treba da bude hrabar i da objasni šta je rekao ali imao je problem sa pamćenjem,“ izjavio je Murinjo.

Murinjo je kažnjen i novčano sa 10.000 evra.

Roma sledeću utakmicu igra protiv Juventusa.

Komentari

Vaš komentar