Spaletiju originalan poklon za rastanak: ukraden volan i CD

Serie A 7. jun 202318:43 0 komentara
Lućano Spaleti
REUTERS/Ciro De Luca

Navijači Napolija ispunili su obećanje dato treneru Lučijanu Spaletiju...

Povezano

Odlazeći trener Napolitanaca danas je heroj navijača ovog kluba jer je u Napulj doneo prvu titulu prvaka Italije još od 1990. kada je za ovaj klub igrao Dijego Maradona.

Međutim, nije uvek bio omiljen među pristalicama ovog kluba. Pogotovo ne u oktobru 2021. godine kada su rezultati bili potpuno drugačiji. Tada su navijači Napolija ljuti na Spaletija ukrali njegov automobil Fiat Pandu i poručili mu da će mu je vratiti kad – napusti klub!

Međutim, sad kada Spaleti zaista napušta Napulj, isti ti ultrasi odlučili su da održe obećanje i to na zabavan način.

Pojavili su se pred Spaletijem sakrivenih lica (sa maskama) i dostavili mu kutiju u kojoj se nalazio samo volan Pande i muzički CD, kao i poruka da su Pandu rastavili na delove.

Naravno, u stvarnosti je automobil vraćen Spaletiju nakon njegove žalbe u to vreme, kada su ultrasi ušli u trag ukradenom automobilu.

Sve se završilo smehom i zagrljajima. Spaleti je od navijača Napolija dobio i uramljenu poruku na kojoj je pisalo: „Napulj nije kao drugi gradovi.“

Napoli je ove sezone ubedljivo osvojio titulu prvaka Italije, ali Lučiano Spaleti odlazi iz kluba posle razlaza sa predsednikom Aurelijom de Laurentisom.