Stankovićevo adio Sampdoriji: Neću ovde biti sledeće sezone

Serie A 4. jun 202323:43 5 komentara
Jonathan Moscrop Sportimage via Guliver image

Kako prenose italijanski mediji, Dejan Stanković je uoči utakmice poslednjeg kola Serije A sa Napolijem najavio odlazak iz Sampdorije.

Povezano

Bivši trener Crvene zvezde prihvatio se izazova da pokuša da sačuva Sampdoriju u Seriji A, ali situacija na tabeli već je bila teška kada je 6. oktobra preuzeo ekipu nakon odlaska Marka Đampaola. Bez pobede i na začelju tabele. Na njegovu i žalost kluba, stvari se nisu mnogo popravile u nastavku sezone. Sampdorija je u međuvremenu ostvarila tri pobede, ali uz još samo osam remija i čak 18 poraza bilo je nedovoljno za opstanak.

„Ovo će biti moja poslednja utakmica na ovoj klupi, neću biti ovde sledeće sezone“, rekao je Dejan Stanković za DAZN uoči utakmice sa Napolijem.

Klub iz Đenove je ispao iz Serije A, ali je dobra vest da je Masimo Ferero prihvatio ponudu za preuzimanje od vlasnika Lids Junajteda Andrea Radricanija, tako da će moći da se registruju za Seriju B sledeće sezone umesto da klub bankrotira i počne od amaterske lige.

Bila je to veoma teška sezona za suočavanje u svakom pogledu. S jedne strane, klub je morao da donese odluku i to sam shvatio razgovarajući sa predsednikom Markom Lanom. Mogli su ili da pokušaju da spasu Sampdoriju tako što ne idu u Seriju B, ili da pokušaju da spasu klub. Bila je to ispravna odluka, da se sačuva Sampdorija, za sve navijače i u to uključujem i sebe„, kazao je Dejan Stanković i nastavio:

Ovde sam naučio kako da volim klub, kako da branim klub i želim da se zahvalim svima što su ostali uz nas. Nikada neću zaboraviti ovih osam meseci. Navijači su bili jedini zrak svetlosti u beskrajnom tunelu.

Ipak, oproštajni govor DAZN-u nije bio sasvim pozitivan, jer je i Dejan Stanković imao ponešto da skine sa sebe.

„U profesionalnom smislu, situacija u klubu se znatno pogoršala nakon mog dolaska. Već u decembru je bilo teško, ali kada se zatvorio prelazni rok, postalo je izuzetno teško. Bio sam razočaran na profesionalnom nivou, jer kada ideš u samoubilačku misiju, moraš da se složiš oko toga šta radiš“.

I za kraj…

„Zahvaljujem se svom osoblju, svima koje sam ovde sreo, divnim ljudima. Zahvaljujem se igračima, jer je bilo teško, ali zajedno smo to doživeli i ujedinjeni do kraja. Žao mi je, jer sam profesionalac, poštovao sam dres i klub. Zahvaljujem se navijačima Dorije…“