Svilar na leto prelazi kod Murinja

Serie A 13. mar 202210:44 0 komentara
Noxthirdxpartyxsales

Srpski čuvar mreže Mile Svilar biće od leta novi igrač Rome. On u italijanski klub prelazi kao slobodan igrač, a kažu da ga je među stativama želeo baš Žoze Murinjo.

Mile Svilar već nekoliko godina važi za jednog od najtalentovanijih golmana Evrope, ali u Benfici nema za njega mesta. Igrao je tek 23 meča za prvi tim od 2017. godine, a Benfika ga ove sezone koristi u B timu koji igra drugi rang portugalskog fudbala.

Svilaru ugovor sa lisabonskim klubom ističe na leto, a kako piše novinar Fabricio Romano on već ima dogovor sa Romom. Žoze Murinjo je navodno lično želeo Svilara i uskoro će biti obavljeni i lekarski pregledi. Mile ima usmeni dogovor sa Romom još od prošle sedmice.

Mile Svilar je sin Ratka Svilara, nekadašnjeg golmana Crvenke i Vojvodine i reprezentacije Jugoslavije koji je od 1980. godine bio u Antverpenu. Tamo je Mile i rođen, pa je igrao za mladu reprezentaciju Belgije. Ipak od septembra 2021. godine Svilar je srpski repezentativac.

U Romi će imati konkurenciju u Ruiju Patrisiju. Iskusni Portugalac ima ugovor sa „vučicom“ do 2024. godine pa se verovatno ne očekuje da Srbin odmah bude prvi izbor Žozea Murinja.