Zašto Napoli ima samo tri „skudeta“? Postoji objašnjenje…

Serie A 27. sep 20231:24 0 komentara
navijači Napolija
Agostino Gemito/Guliver

Povremeno, bez da smo to tražili, dobijemo priliku da se uverimo koliko je Dijego Maradona bio najveći ikada.

Nije slučajno što je, od kada se fudbal igra organizovano u Italiji, sever osvojio 108, Toskana i Sardinija tri, a jug – sa sve Rimom i Napuljem – zbirno celih osam „skudeta“.

VIŠE O SERIJI A:

Koliko su Dijegove titule prvaka Italije u dresu Napolija iz 1987. i 1990. prevazilazile rang senzacije i koketirale s neobjašnjivim, govore i događaji na stadionu nazvanom njegovim imenom nepuna četiri meseca kada se, konačno, dogodilo nemoguće – treći „skudeto“ u vlasništvu grada Napulja i njegovih pasioniranih stanovnika.

Jedna od perjanica uspeha kakav se ne pamati južno od Rima, Viktor Osimen, namerava da tuži klub s kojim je postigao istorijski uspeh u sezoni 2022/23 zbog toga što se „akaunt menadžer“ Napolija na društvenoj mreži Tik-Tok „sprdao“ s njegovom reakcijom na utakmici 4. kola s Bolonjom kod kuće.

U jednom trenutku, Nigerijac je iznudio jedanaesterac pri rezultatu 0:0, namestio loptu na „kreč“ i potom je plasirao pored stative, što je ekipu zaduženu za proizvodnju i plasman online sadržaja u korist Napolija navelo na očigledno ruganje najboljem fudbaleru kluba.

E, sad, da li je to bila direktiva, jer je Osimen želeo da ode ovog leta, ali nije dobio dozvolu apsolutnog gospodara događaja na „Maradoni“, vlasnika Aurelija De Laurentisa, ili se radi samo o preteranoj slobodi medija tima aktuelnog šampiona Italije, to nije poznato.

Ono što jeste poznato je da se u trenutku objave ove vesti ne može naći ime Luisa Garsije među trenerima Napolija na Wikipediji, iako se vesti o tome da je doživeo otkaz (i dalje) ne nalaze na vodećim italijanskim sajtovima na Apeninima.

Odete li na profil francuskog trenera, sve je u redu, on i dalje radi u Napoliju.

Sve to, ovako svedeno u jednu priču, otprilike opisuje zbog čega je Napulj doživeo samo tri „skudeta“ od koji je dva dobio na poklon od Dijega Maradone.

Nije ni čudo što se Lućano Spaleti posle treće titule ikada spakovao i rekao:

„Ljudi, ja ovo više ne mogu više, neka proba neko drugi“.

BONUS VIDEO