SK analiza: Jedan je Stojković, stare zasluge ne postoje

Fudbal 25. maj 202122:35 > 22:42 3 komentara
FK Partizan

Partizan nije uspeo. Crno-beli su iza sebe ostavili još jednu sušnu godinu, kao ideju za konačno priznanje serijskih grešaka sportskog sektora. Ekipa Aleksandra Stanojevića, definitivno, nije zaslužila više.

Izgledala je i u finalnoj utakmici Kupa Srbije, u formaciji 4-2-3-1, kao tim kojem je preko potreban remont. Uz jasnu poruku – prošlo je vreme nekad velikih Partizanovih imena.

88 Vladimir Stojković 7

Jedan od boljih u Partizanovom timu. Siguran u svakom trenutku, bez obzira da li udarci bili opasni, kao Milunovićev, posle kornera u 76. minutu, ili slabašni, poput Kataijevog, iz slobodnog udarca, sredinom prvog poluvremena. Siguran tokom svih 120 minuta, u penal seriji nije uspeo da zaustavi nijedan udarac. Najbliži je bio u drugoj rundi, kod udarca Radovana Pankova.

Povezane vesti

26 Aleksandar Miljković 6

Imala je Partizanova desna strana mnogo problema u prvom poluvremenu. Katai, uz povremene asistencije Ivanića, tutnjao je neprestano svih 45 minuta. Na sreću po crno-bele, bez završnog pasa u odsudnim momentima… Stabilizovao se posle odmora.

4 Svetozar Marković (do 46) 6,5

U paru sa Igorom Vujačićem, solidno se držao do odmora. Zamenjen u poluvremenu, zbog povrede.

5 Igor Vujačić 7

Najbolji u crno-belom timu do pred odlazak na odmor. Svaka lopta bila je njegova… Nije se dao ni u nastavku, u tandemu sa Bojanom Ostojićem, držao je visok nivo štoperske linije. Borbenost, želja, istrajnost i snaga tokom svih 120 minuta – na maksimalnom nivou.

72 Slobodan Urošević (do 111) 6,5

Defanzivno – iznad proseka tima. Ofanzivno – totalno nevidljiv.

16 Saša Zdjelar (do 106) 6

Borio se, pokušavao usput i sa nekoliko kreacija da razigra napadače. Nije mu išlo sve kako je želeo, Partizanova linija u centralnom delu terena ostala je na nivou skromnog timskog učinka.

19 Aleksandar Šćekić 7

Za nijansu, učinkovitiji od Saše Zdjelara, opasniji i često viđeniji u ofanzivnoj liniji. Imao je jednu od najboljih prilika u produžecima, međutim, ne i dovoljno snage da poentira. Jedno od osveženja crno-belog tima.

50 Lazar Marković (do 72) 6

Mnogo hteo, isto toliko i započeo, na kraju – ništa. Sa zadacima „lutajuće devetke“, često u tandemu sa Holenderom, nije bio akter zapaženijih akcija ispred gola Milana Borjana. Definitivno, propala je još jedna sezona Lazara Markovića.

39 Miloš Jojić 6,5

U ritmu mlako-hladno, na kraju bez učinka. Imao je Partizanov ofanzivac mnogo boljih rešenja u pojedinim situacijama, ne i snage da bude tas na vagi, što njegovo ime i status u timu podrazumevaju. Budio se na momente, trudio se koliko je mogao, međutim, sve je ostalo na tome…

77 Nemanja Jović (do 73) 6

Na nivou proseka, nije imao snage da bljesne i u situacijama kad je mogao da donese prevagu na terenu. Vreme sazrevanja je pred mladim fudbalerom Partizana, pokazao je to i u 24. minutu, kad je promašio loptu u izglednoj prilici.

8 Filip Holender (do 87) 6,5

„Zujao“ je i pokušavao na sve načine da ugrozi gol Crvene zvezde. Nije imao konkretniji učinak, ali kretanjem i permanentnim pozicioniranjem ispred poslednje linije crveno-belih bio je konstantna opasnost u kaznenom prostoru.

23 Bojan Ostojić (od 46) 6,5

Držao je u paru sa Vujačićem, Partizanovu poslednju liniju. U situaciji sporadičnih napada protivnika, nije ni to bilo lako. Siguran i uvek na mestu, uklopio se u zahteve trenera Aleksandra Stanojevića.

6 Bibars Natho (od 73) 6

Adut Aleksandra Stanojevića u finišu meča, nije odradio posao prema očekivanjima.

97 Aleksandar Lutovac (od 72) 6

Na nivou timskog proseka. Stekao se utisak da nije imao snage ni u poslednih 50 minuta koliko je proveo na terenu.

32 Nikola Štulić (od 87) –

Nije se naigrao u produžecima.

80 Filip Stevanović (od 106) –

Nedovoljno u igri za konkretniju ocenu.

17 Marko Živković (od 111) –

Nedovoljno u igri za konkretniju ocenu.

Trener Aleksandar Stanojević 6

Igra Partizana bila je lošija od prolećnog prvenstvenog derbija. I da je crno-beli tim stigao do trofeja, jasno da je Aleksandar Stanojević, sa najbližim saradnicima, dobio potvrdu o hitnim promenama u timu. Činjenica – od onih koji su očekivani kao aduti Partizana, u finalnom susretu nije bilo ništa. Možda i zato što im je Stanojević previše verovao…

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare