Klop: Džerard izgubio od Seltika – vau, kakav šok!

Ian MacNicol/Getty Images

Legendarni vezista Liverpula Stiven Džerard započeo je ovog leta menadžersku karijeru u Rendžersu iz Glazgova, a aktuelni trener "Redsa" Nemac Jirgen Klop hvalio je start sezone škotskog kluba i rad ikone Liverpula.

Džerard je u junu preuzeo Rendžers i u 13 odigranih mečeva pretrpeo je svega jedan poraz i odveo tim u grupnu fazu Lige Evrope.

Povezano

Klop, čiji Liverpul takođe beleži dobre rezultate u engleskom Premijeršipu, priznao je novinarima da je u kontaktu sa 38-godišnjim Džerardom, ali ne zato da bi mu davao trenrerske savete.

Rednžers je igrao fantastično u Evropi ovog leta, Džerard je sklopio veoma dobar tim. Kada sam ja počinjao trenersku karijeru nisam tražio savete jer nisam imao koga da pitam. Savete ne traži ni Džerard, ali zbog toga što ne mora da ih traži„, kaže Klop.

Prvi poraz u sezoni Rendžersu se dogodio u „Old firmu“ protiv najvećih rivala Seltika 1:0, ali Klop smatra da su Džerardovi „Džersi“ smanjili razliku u odnosu na ljutog rivala u odnosu na prethodne sezone.

Džerard je sjajno krenuo na Ajbroksu i onda izgubio od Seltika. Vau, kakvo iznenađenje„, ironičan je bio nemački trener.

Seltik je i dalje najbolj tim u škotskom prvenstvu, ali Stivenov posao je da ih stigne. Za sada mu ide više nego dobro„, zaključio je nekadašnji trener Majnca i Borusije Dortmund.

https://twitter.com/Cleansheet/status/1038648715496411137