TERZIĆ: Bar jednom u Ligi šampiona

Crvena zvezda je na pragu osvajanja titule, a u Ljutice Bogdana ozbiljno razmišljaju o narednoj sezoni.
– Nećemo se opustiti dok teoretski ne osvojimo titulu, ali već se spremamo za predstojeće kvalifikacije, i organizaciono i finansijski i sportski. Znamo koje nam pozicije nedostaju svi zajedno (trener, sportski direktor, skauti i ja) pratimo određene igrače,“ rekao je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić.
Najavio je da će se najverovatnije produžiti ugovor sa Božovićem na dve godine. Takođe je istakao da budžet tek terba da se obezbedi i dodao da je cilj kluba u naredne tri godine bar jedan plasman u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope. 
– Liga šampiona donosi 15 miliona, Liga Evrope 6,5 plus prihodi od ulaznica i TV prava. To bi bio spas za Zvezdu. 
Terzić je dodao da je klub u poslednjih šest meseci bio primoran da proda Predraga Rajkovića, Marka Grujića, Luku Jovića i Vukašina Jovanovića, ali da će se insistirati da uvek u ekipi bude šest-sedam igrača iz omladinske škole. Kada je u pitanju dug kluba otkrio je da je sa 52 smanjen na 38 miliona,i da Zvezda zahvaljujući državi Srbije od Telekoma i Gasproma dobije 5,3 miliona godišnje, 800.000 od Telekoma i 4,5 miliona od Gasproma, od čega je 3,4 miliona založeno Poštanskoj štedionici za kredit iz 2011. godine. 
– Zahvalni smo državi na pomoći, ali ne sme se zaboraviti da je Zvezda u poslednje dve godine, po raznim poreskim osnovama, uplatila u budžet Srbije četiri miliona evra – poručio je Terzić.

Author: Vladimir Vesić