CAS potvrdio: Partizan podneo žalbu, proces u toku

FK Partizan

Kako prenosi internet portal Mondo, Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) je potvrdio da je fudbalski klub Partizan podneo žalbu na odluku UEFA kojojm se beogradski klub kažnjava jednogodišnjom suspenzijom iz evropskih takmičenja.

Po pisanju Monda, iz CAS-a je stigao odgovor na pitanje o ovom procesu, koji je uzdrmao srpski fudbal početkom godine. 

„Tačno je da je Partizan podneo žalbu na odluku finansijskog tela UEFA (CFCB) koja je doneta 13. decembra 2016. godine. Arbitražni proces je u toku. U ovom trenutku još je rano za procenu kad će konačna odluka biti doneta“, stoji u odgovoru Suda u Lozani.

UEFA je kaznila Partizan zbog kršenja finansijskog fer-pleja, pa crno-beli ne mogu da se takmiče u Ligi šampiona ili Ligi Evrope u prvoj od naredne tri sezone. Uprava kluba iz Humske je odmah demantovala navode o drakonskoj kazni, za koju su tvrdili da je samo uslovna, i da će biti poništena vraćanjem dugova od 370 hiljada evra do kraja januara. Kasnije su ipak promenili „priču“, pa su saopštili da su odluku dobili ranije i da su se na nju već žalili.

Na sajtu UEFA, odeljak CAS, navedeni su svi slučajevi koji treba da budu procesuirani pred sudom do 9. marta, ali na tom spisku nema Partizana. Ipak, sada je jasno da proces traje, ali je neizvesno kada će se definitivno znati sudbina crno-belih u Evropi.