Navijači Vojvodine napali Trujića i oterali ga iz kluba

Europa League 7. jul 201713:30 > 13:34
youtube printscreen

Navijači Vojvodine napali su fudbalera ovog tima Nikolu Trujića posle poraza od Ružomberoka (2:0) i eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Novosadski „Dnevnik“ prenosi da je desetak „firmaša“ upalo u svlačionicu u Slovačkoj i odmah nasrnulo na Trujića kojeg su optužili da se posle utakmice „raspravljao sa navijačima“.

Sedeo sam u svlačionici nakon susreta, kada je, ni sam ne znam kako, grupa od desetak navijača Vojvodine tamo ušla. Kako im je to pošlo za rukom – ne znam jer reč je o prostoru u koji niko, osim samih igrača i funkcionera kluba, ne može da uđe. Predvođena Slobodanom Milutinovićem, međutim, ova grupa je, dakle, ušla u našu svlačionicu, a Slobodan me je uhvatio za vrat i počeo da me gura. Optužio me je da sam se raspravljao sa navijačima iako nikom ni reč na terenu nisam rekao. Potom me je drugi od njih, mislim da je reč o Milutinovićevom bratu, udario pesnicom u glavu. Tom prilikom mi je rečeno da navijači više neće da me trpe u timu, da više neću igrati, da se na tome neće završiti i da ću ‘videti po povratku u Novi Sad„, ispričao je Trujić za „Dnevnik“.

Fudbaler Vojvodine naglašava da se u Novi Sad više ne vraća, kao i da nije više fudbaler „lala“.

„To što se dogodilo je prava katastrofa. U šoku sam i dalje. Sigurno je to da više nisam fudbaler Vojvodine, pokupio sam stvari i vraćam se u Beograd. Ujedno, podneću tužbu i protiv FK Vojvodina, kao i protiv onih koji su me napali, a razmišljam da preko UEFA tužim i FK Ružomberok zbog ulaska u svlačionicu lica kojima tamo nikako nije bilo mesto. Uglavnom, ne nameravam više da nosim dres novosadskog kluba, nema nikakvih prepreka da dobijem čiste papire i potražim novu sredinu, a i to ću, bude li zatrebalo, tražiti uz posredovanje UEFA„, dodao je Trujić.

Da je u svlačionici bilo nemilih scena potvrdio je i trener Nenad Vanić.

„Imao sam sastanak sa predsednikom kluba Dušanom Mijićem i predsednikom Nadzornog odbora Dragoslavom Vukovićem i rekao sam im da klub treba da se izjasni o svemu saopštenjem za javnost. Ovakvi događaji nemaju smisla i rekao sam to i momcima s kojima radim. Posvetiću se ekipi i treninzima, kako bi sve ono što svakodnevno radimo imalo smisla“, naglasio je Vanić.