Tavamba: Da smanjimo zaostatak na šest bodova

Srbija - Super liga 12. dec 20179:58 > 10:01
FK Partizan

Partizan u derbi protiv Crvene zvezde ulazi sa devet bodova zaostatka, ali Leandre Tavamba i njegovi saigrači ne razmišljaju o kraju sezone. Devet bodova razlike ne čini šampionsku trku završenom.

„Sezona nije završena do poslednje utakmice. Istina je da je trenutno devet bodova razlike između nas i Crvene zvezde i da nam neće biti lako, ali tako je uvek u fudbalu. Prošle sezone smo stigli razliku od šest poena a sada ćemo pokušati da stignemo ovih devet“, kaže Leandre Tavamba.

„Mislim da će derbi, kao i svi derbi mečevi, za Partizan biti obeležen velikom željom za pobedom kako bismo počeli da smanjujemo razliku u bodovima. Želimo da pre odmora smanjimo zaostatak i tako olakšamo sebi posao u nastavku sezone“, kaže Tavamba.

„Mislim da je Crvena zvezda kvalitetan tim, to su pokazali i plasmanom u eliminacionu fazu Lige Evrope. Ovo će nam biti drugi derbi ove sezone. Kada pogledamo naše i njihove mečeve u Ligi Evrope, oni su postigli tri gola, a mi smo bili efikasniji. Mi smo ekipa koja voli da igra lep fudbal, volimo da nam je lopta uvek u pokretu i da dolazimo u šanse. Na svakom meču imamo priliku da postignemo najmanje tri gola i nadam se da ćemo u derbiju imati prilike da naše šanse pretvorimo u golove. Posebno tu mislim na sebe. Nisam postigao gol već pet utakmica i nadam se da ću uspeti to da promenim i završim ovaj deo sezone uz bar jedan gol“, rekao je napadač crno – belih koji ne želi da za svoj golgeterski post krivi tim ili nedostatak timske igre.

„Ne, ne može za to da bude kriv tim. U svakoj utakmici, mislim na ovih pet prethodnih, imao sam bar po jednu šansu, ali trenutno sam u neko teškom terenutku. Postigao sam gol protiv Voždovca, ali je sudija ocenio da je bio ofsajd. Ali, nastavljam da radim i da igram i da čekam da ovaj period prođe“, zaključio je Tavamba.

Meč Partitan – Crvena zvezda igra se u sredu sa početkom u 18 časova.