Crveno-belo veče: Priznanja za Boaćija i Kangu

Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Fudbalski klub Crvena zvezda je svečano obeležio godinu na izmaku, koju je završio kao prvi na tabeli Superlige, ali i sa sjajnim učinkom u Ligi Evrope, koju će igrati i na proleće. Crveno-beli su na svečanosti u hotelu "Hajat" uručili priznanja najboljim pojedincima.

Za najboljeg igrača je izabran napadač Ričmond Boaći, dok je najlepši gol postigao vezista Gelor Kanga protiv Krasnodara u kvalifikacijama za Ligu Evrope. 

Kapitenu Mičelu Donaldu je uručen poklon za 100. utakmicu u crveno-belom dresu, do koje je došao u večitom derbiju protiv Partizana u sredu. 

Najbolji omladinac je Dejan Joveljić, mladji pionir Marko Lazetić, pionir Mateja Bačanin, mlađi kadet Ilija Babić i Strahinja Eraković iz tima kadeta.

Na svečanosti prisutnima se obratio i trener prvog tima Vladan Milojević. 

„Sve zasluge za ove rezultate pripadaju mojim igračima. Ja sam uživao i nadam se da ću i dalje da uživam. Čeka nas veliki posao, slede pripreme i ko preživi pričaće. Mislim da će sve da bude kako treba. Ovo je početak vraćanja Zvezde na pravi kolosek“, rekao je Milojević.

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić se zahvalio svima koji su učestvovali u sjajnim rezultatima. 

„Ostvarili smo fantastične rezultate koji će biti putokaz za ambicije koje imamo u 2018. godini. Ostvarili smo fantastičan rezultat i posle 25 godina igraćemo proleće u Evropi i godinu završili sa devet bodova prednosti u prvenstvu“, rekao je Terzić.

Legenda Crvene zvezde Dragan Džajić je rekao da niko nije očekivao ovakve rezultate, za koje je naveo da su još veća obaveza.

„Svi u ovoj generaciji su odlični, od prvog do poslednjeg“, rekao je Džajić.