Juri Vakulko novo pojačanje Partizana

Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Mladi ukrajinski fudbaler Juri Vakulko treće je pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku, a kako je najavljeno u klubu iz Humske njegovo predstavljanje će biti obavljeno u sredu od 10 časova.

U danu kada je golman Vladimir Stojković potpisao novi ugovor sa Partizanom, a kada je iz Spartaka u Humsku prešao napadač Đorđe Ivanović, crno-beli su dogovoril saradnju i sa 20-godišnjim vezistom Jurijem Vakulkom, koji je bio član Dnjepra, a kojeg prati i nadimak „ukrajinski Ozil“. 

Vakulko je protekle sedmice bio u Partizanu na probi, a njegov identitet se čak čuvao i u tajnosti tokom meča koji je prvi tim odigrao protiv omladinaca, a na koji nisu smeli ni novinari ni publika.

 „Izuzetno sam zadovoljan. Pregovori su bili zahtevni, ali smo na kraju uspeli da, pored mnogo zainteresovanih klubova, budemo brži i za igrača najinteresantniji“, rekao je sportski direktor Paritizana Ivica Iliev za klupsku televiziju.

Sa Ilievim se složio i trener crno-belih Miroslav Đukić. 

„Radi se zaista kvalitetnom igraču i naša očekivanja su velika. Može da igra na nekoliko pozicija. Dobili smo veoma kvalitetnog igrača. Smatramo da je i on izabrao pravi klub, jer će sa nama mnogo napredovati i da će moći izraste u vrhunskog igrača“, rekao je trener Partizana Miroslav Đukić.

Osim Vakulka i Ivanovića, beogradski klub je u zimskom prelaznom roku doveo i Slobodana Uroševića iz Napretka.

https://youtube.com/watch?v=7-2BIvkuzYI