Zvezda predstavila Stojiljkovića i Jevtovića

crvenazvezdafk.com

FK Crvena zvezda je u petak predstavila svoje treće pojačanje Nikolu Stojiljkovića, a ozvaničen je i dolazak četvrtog pojačanja Milana Jevtovića.

Stojiljković je gotovo cele pripreme odradio sa ekipom, a trenutni boravak u Beogradu iskorišćen je kako bi javnosti bio predstavljen i novi Zvezdin napadač.

“Bio sam na Zlatiboru, odradio sam tih sedam dana i upoznao sam saigrače. Bilo je super, ekipa me je dočekala odlično, mislim da neću imati problem da se uklopim. Jako sam srećan što sam došao u Zvezdu, u tim koji je pravio odlične rezultlate i u domaćem prvenstvu i u Evropi. Nadam se da ćemo biti još bolji ove godine, a meni je najbitnije da se što pre uklopim u ekipu. Imamo jako velike izazove u Evropi, ali spreman sam, zbog toga sam i došao, jer klub pravi odlične rezulatate i konačno je stao na svoje noge. Mislim da možemo to još da popravimo i da nastavimo da držimo nivo koji je uspostavljen, ako zašto da ne i da napravimo korak napred“, kaže Stoiljković.

Nikola je možda i najbolje partije pružao u Čukaričkom, baš u vreme kada ga je trenirao sadašnji Zvezdin trener Vladan Milojević.

“Odlično poznajem Vladu, bili smo zajedno u Čukaričkom i tada sam igrao odlično, kao i cela ekipa. Znam najbolje kako on radi i kako se kod njega funkcioniše. Na moj dolazak u Crvenu zvezdu nije presudno bilo to što je on trener već to što me je klub želeo, a naravno da sam srećan što ću ponovo sarađivati sa trenerom kod kojeg sam pružao odlične partije. Ljudi iz Brage su znali da želim da se vratim u Srbiju, u Crvenu zvezdu“, rekao je Stojiljković, koji nije želeo da govori o Apoelu jer je, kako kaže, fokusiran na Spartaks, kao i cela ekipa.

Milan Jevtović je sa Zvezdom potpisao ugovor na 2+1 godinu, a klub nije morao da plaća obeštećenje.

“Presrećan sam što sam konačno stigao u Crvenu zvezdu i tako ostvario dečački san. Došao sam da osvajam trofeje i da igram sa Zvezdom Evropu, jer klub kao što je Crvena zvezda to zaslužuje. Kontaktirali su me i Rozenborg i neki klubovi iz Švedske, ali iskreno, želeo sam da dođem u Zvezdu i ostvarim svoj san, to je nešto što nema cenu. Daću sve od sebe na treninzima i utakmicama kako bih Zvezdi dao najviše što mogu“, prve su reči Jevtovića.

Ono što se nije dogodilo pre šest meseci, jeste danas.

“Postojala je mogućnost pre šest meseci, ali neke okolnosti se nisu poklopile. Sada sam presrećan što se to u pravom trenutku dogodilo jer verujem da ova ekipa i ovaj tim može da ponovi sezonu kao što je bila prošla, a nadam se da može i mnogo više. Klub kao Crvena zvezda uvek ima najviše moguće apetite, i nadam se i iskreno verujem da može da uđemo u Ligu šampiona“.

Jevtović je pomno pratio dešava u Crvenoj zvezdi prethodne sezone.

“Da, pratio sam sva dešavanja i malo mi je krivo što se transfer nije ranije ostvariio, prošla sezona je bila neverovatna, pratio sam i navijanja i sva dešavanja. Uz kuma Jovičića će mi sve biti lakše, poznajem i Gobeljića, Žuleta, stigao je i Dušan Jovančić tako da nema problema sa uklapanjem. Na treneru je da odluči koju ću poziciju igrati, mogu i levo i desno“, zaključio je Jevtović.