"FSS preko svog kapitena omalovažava uspeh Zvezde"

Maddie Meyer/Getty Images)

Fudbalski klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem posle izjave kapitena reprezentacije Srbije Aleksandra Kolarova o izboru pojedinih igrača da nastupaju za druge državne timove, iako su rođeni u Srbiji ili se izjašnjavaju kao Srbi.

Bryn Lennon, Getty Images Sport

Konkretno je pomenuto i ime desnog beka Zvezda Filipa Stojkovića, koji je odlučio da igra za Crnu Goru.

Aleksandar Kolarov je u ponedeljak na okupljanju reprezentacije pred start Lige nacija govorio na konferenciji za medije, a tom prilikom se zapitaokako neko može da igra za Crnu Goru ako nije Crnogorac, a za Austriju ako nije Austrijanac. Naglasio je i da je to Stojkovićev izbor (kao i Adama Marušića fudbalera Lacija), na šta je Crvena zvezda sledećeg dana oštro odgovorila. 

„Crvena zvezda je oduvek bila uz srpsku reprezentaciju, podržavali smo naš nacionalni tim ko god da je igrao u njemu i bez obzira ko je bio na čelu saveza, bio to nekada Tomislav Kradžić ili sada Slaviša Kokeza. Pozivali smo navijače uvek na podršku našem timu.

A sa druge strane FSS ne preza ni od čega da podmetne klipove u Zvezdine točkove. Da je tako govori i činjenica da to sada rade i preko kapitena nacionalnog tima. Uspeh Zvezde im toliko smeta da sada napadaju i naše igrače pojedinačno.

Krivi su sada što igraju dobro i što ih javnost vidi i želi i u dresu Srbije. Međutim, FSS to smeta. Pa ih kapiten Srbije bez ikakvog povoda i razloga omalovažava.

Igrače koji direktno doprinose napretku srpskog fudbala jer njihovim pobedama i naš fudbal stiče bododve u Evropi i klubovi i liga napreduju, sada degradiraju u sopstvenoj nemoći da obraduju srpsku fudbalsku javnost onako kako su to Zvezda odnosno njeni igrači učinili.

Najbolji srpski desni bek bez dileme je Filip Stojković, ali ga upravo taj Savez nije želeo kada je mogao da ga ima u timu i kada su znali da ga zove srpska bratska republika, Crna Gora.

Sada umesto da se bave sobom i potrude kako da na Zvezdinom uspehu steknu važna iskustva i javno čestitaju Zvezdi istorijski uspeh, FSS preko svog kapitena omalovažava uspeh našeg kluba. Međutim mi to nećemo dozvoliti.

Zaštiti ćemo naše igrače uvek i svuda, reprezentaciji Srbije ćemo takođe uvek želeti uspeh i pobede, a Zvezda će, sigurno, kao i poslednjih godina nastaviti da donosi radost srpskim navijačima“, navodi se u saopštenju Zvezde.