Okuka: Vojvodina ne sme da se zadovoljava osrednošću

Masashi Hara/Getty Images

Dragomir Okuka se posle 18 godina vratio na mesto trenera Fudbalskog kluba Vojvodina, a na svojoj zvaničnoj promociji je rekao da Novosađani ne smeju da se zadovoljavaju sedmim ili osmim mestom na tabeli Superlige Srbije.

“Nije kurtoazija i filozofiranje, ali Vojvodina uvek mora tamo da bude i da igra Evropu. Baviti se time zašto to sada nije tako, bilo bi iluzorno, ali da mislim da Vojvodina treba da bude sedma, osma ili 10, sigurno ne bih bio ovde. Dugo sam analizirao situaciju i mislim da ovaj tim ima veći potencijal od onoga što pokazuje”.

Okuka je objasnio kakav fudbal voli da igraju ekipe koje trenira.

“Svaki trener kaže kako želi brz, atraktivan i dinamičan fudbal, sa mnogo golova, ali ja nisam od onih koji mnogo obećavaju, niti smatram da se nešto može obećati, osim toga da ćemo učiniti sve da, čak i kada izostane rezultat, publika zadovoljna napusti stadion. To znači da se igrači bore tokom svih 90 minuta, da su disciplinovani i da imaju respekt protivniku, navijačima, sudijama i finansijerima, kao i jedni prema drugima, odnosno sve ono što UEFA promoviše kao vrednosti fudbala. Ako uspemo u tome, siguran sam da će to biti igra koju će publika zavoleti i podržati”.