Tošić: Partizan i CSKA su mi kao porodica

Srdjan Stevanovic/Getty Images

Fudbaler Partizana Zoran Tošić govorio je tokom turnira "Parimeč Premijer" u Dohi o svojoj odluci da zaigra za crno-bele.

Tošić je u intervjuu za ruski „Sport24“ govorio o periodu kada je igrao za CSKA.

Naravno da mi sve nedostaje. Za mene je CSKA porodica. Smatram ga svojim klubom i nadam se da ćemo biti povezani i po okončanju karijere. Za mene je Armija isto kao i Partizan – moj klub. Imam plan da budem trener. Možda ću jednog dana raditi u CSKA„, rekao je Tošić.

U Moskvi je radio sa Leonidom Sluckim, za kog je rekao da mu je bio više od trenera.

„I dalje smo u kontaktu. Nedavno smo se videli na pripremama u Turskoj. Uvek je verovao u mene, dao mi je šansu da igram u CSKA, držao u timu i kada sam bio loš, znao kako da me izvuče iz krize. Ne sećam se reči kojima me je ohrabrivao, ali nije ih primenjivao samo u mom slučaju“, rekao je Tošić i dodao:

„Mnogi treneri koriste samo 11 igrača, ne obraćaju pažnju na ostatak tima, ali Slucki je drugačiji, otvoren prema svima, uliva samopouzdanje. Pratim ga i na Instagramu, vidim da se često šali na svoj račun, što govori kakva je osoba„.

Objasnio je i zbog čega je ponuda Partizana za njega bila važnija od svih ostalih.

Očekivao sam da ću dugo godina igrati za Armejce. Kada je postalo jasno da se ugovor bliži kraju i neće biti obnovljen, pojavile su se druge opcije. Tokom mandata u Moskvi, a i u prethodnom periodu karijere, zaradio sam dovoljno za porodicu i sebe, tako da pomenutog leta nisam birao ponude za finansijske, već sa fudbalske tačke gledišta. Odlučio sam da se vratim u Srbiju i igram za klub koji volim od detinjstva. Želeo sam da opet obučem dres Partizana, dok sam još u dobroj formi„, zaključio je Tošić.