Žižić: Mnogo izazova je pred nama

FK Crvena zvezda

Grafičar je počeo pripreme pred novu sezonu, a šef stručnog štaba razvojnog tima Crvene zvezde Milija Žižić izneo je svoja očekivanja.

Stručnjak koji je zabeležio sjajne rezultate u prethodne dve sezone govorio je i o mladim fudbalerima, kao i kako će njegov tim izgledati u narednom periodu.

„Drago mi je i raduje me što smo se okupili i počeli da radimo na terenu. Imamo mnogo izazova pred nama, najveći je upravo formiranje potpuno novog tima za predstojeću sezonu i siguran sam da ćemo se još više razvijati u narednom periodu, kao i da ćemo biti mnogo bolji. Očekujem da uskoro budemo kompletni, kako igrači tako i po pitanju struke. Naš tim za ovu sezonu biće satkan od par iskusnih igrača kao što su Mikić i Todorovski, kao i mladih talentovanih fudbalera koji su bili u omladinskom pogonu. Vreme radi za nas“,počeo je Žižić.

U timu Milije Žižića neće biti Strahinje Erakovića i Nikole Krstovića koji će ići na pripreme sa prvim timom Crvene zvezde, kao ni dobar deo tima koji će uglavnom igrati na superligaškoj sceni.

„Grupa igrača koje sam trenirao je zaista uradila fenomenalan posao, kako u Srpskoj ligi tako i u Prvoj ligi Srbije. Upravo su ti fudbaleri dostigli vrhunac svog kaljenja u Grafičaru, jedan zavidan broj igrača je sada u prvom timu Crvene zvezde. Mene raduje, što imam određen broj igrača koji su takođe izneli teret prvoligaškoj takmičenja i koji će nastaviti karijeru u Superligi. To je dovoljna satisfakcija i priznanje da smo uradili dobar posao“.

Ekipa Grafičara pripreme će obavljati na terenima iza juga Marakane do 27. jula za kada je planiran odlazak na Zlatibor.

„Isplanirali smo plan i program rada za predstojećih pet i po nedelja. Igraćemo nekoliko kontrolnih mečeva, prva u nizu je protiv Radničkog iz Zrenjanina, zatim protiv Mačve. Putujemo 27. jula na Zlatibor gde ćemo odigrati četiri meča. Ovaj raspored je sklon promenama zbog pandemije korona virusa. Ukoliko dođe do promena plana imaćemo adekvatna rešenja. Svakako, bićemo spremni za prvo kolo Prve lige Srbije i pružićemo maksimum“,podvukao je Žižić.