„Bolje da smo izgubili 7:0, a da se ovo nije desilo“ (VIDEO)

U terminu koji je trebalo da bude za 171. večiti derbi, navijači su se okupili u Hramu Svetog Save i prisustvom opelu odali počast trojici stradalih Srba na Kosovu i Metohiji.

Sastalo se više od 1.000 Delija, a primećeni su i simpatizeri Partizana.

Povezano

Stefan Nedeljković iz Zvečana, jedan od trojice ubijenih Srba na ulazu u selo Banjska, bio je veliki navijač Crvene zvezde i pripadnik grupe Delija.

Posle tragičnog događaja, kad su osim njega poginuli Bojan Mijailović i Igor Milenković, od navijačke grupe sa Marakane stigao je poziv svim građanima da se okupe u sredu od 19 časova na platou ispred Hrama Svetog Save.

Tokom utakmice šampionata Crne Gore između Budućnosti i Mladosti iz Donje Gorice, navijači Budućnosti razvili su transparente sa imenima ubijenih Srba na Kosovu. Na njima su bila ispisana imena Igora Milenkovića, Bojana Mijailovića i Stefana Nedeljkovića.

Veliki broj navijača, ali i onih koji nemaju takva interesovanja, okupio se večeras na svetom mestu. U miru i tišini odata je pošta stradalima, a posle opela navijači su razvili poruku koju je Stefan često izgovarao iz ljubavi prema rodnom kraju i Kosovu i Metohiji: „Zvečan je večan!“

Stefanu i ostalim stradalima pošta će biti odata i na narednim utakmicama Crvene zvezde, na tribini i stadionu koji su u njegovom srcu uvek imali posebno mesto.

„Bolje da smo izgubili 7:0 u Mančesteru, a da se ovo nije dogodilo“, setno je rekao jedan od navijača Crvene zvezde.

Tragična dešavanja u Banjskoj bila su povod za Dan žalosti u Srbiji i za odlaganje kompletnog devetog kola Super lige Srbije. Večiti derbi će, najverovatnije, biti odigran 6. decembra. Čeka se ozvaničenje.

Bonus video