Bruka: Potpredsednik FS grada Niša pesnicom udario igrača

SK

Talasu učestalog nasilja na srpskim terenima, i oko njih, kao da nema kraja. Poslednji, dospeo do Sport kluba, sa teritorije istočnog regiona, prevazilazi sve granice. Fudbalski zvaničnik, potpredsednik FS grada Niša i prvotimac Mladosti iz Medoševca, pesnicom je nasrnuo na mladog kolegu, iz protivničkog tabora!

Incident se dogodio 23. oktobra, na utakmici Zone „Centar“, Mladost (Medoševac) – Jedinstvo (Gornji Matejevac). U glavnoj ulozi je Tomislav Radovanović, novoizabrani potpredsednik niškog gradskog saveza. Prvotimac i predsednik Mladosti, zanimljivo, nije prvi put pribegao nasilju u rešavanju „problema“.

Snimak nam je dostavio Ninoslav Spasić, bivši FIFA sudija i doskorašnji predsednik Strukovne organizacije sudija FS Regiona istočne Srbije, uz nekoliko pitanja.

„Pitam da li je ljudima, postavljenim na poslednjim izborima sve, baš sve, dozvoljeno? Da li za njih postoje disciplinske mere, sme li uopšte neko da se suprotstavi tim ljudima? Potpredsednik FS grada Niša, postavljen da se stara o unapređenju fudbala, udario je igrača. Je li to primer mladima! Taj isti, Tomislav Radovanović, zbog incidenta težih razmera, već je odslužio višemesečnu zatvorsku kaznu u Ćupriji. „Oživeli“ su takvog čoveka, obezbedili mesto u savezu, dovolili da predstavlja Niš! Šta je doživeo nekad veliki fudbalski Niš! Da li će posle svega reagovati javni tužilac i nadležni? Javno pitam da li su fudbalska Srbija i istočni region spali na osuđivana lica i većnike, koji su gledali fudbal samo dok su igrale dve ekipe u ulici. Sklonili su Novicu Tončeva i doveli kompromitovane kadrove. Da li ljudi, poput Zorana Ignjatovića, zaslužuju da vode FS RiS, jedan od najvećih regionalnih saveza u sistemu FSS. Pozivali su se u izborima na šefa, za kojeg ni do danas nismo saznali ko je, čak ni da li postoji…“, poručio je Ninoslav Spasić.

Sporna utakmica 11. kola Zone „Centar“ završena je pobedom Jedinstva iz Gornjeg Matejevca sa 3:2. Potpredsednik FS grada Niša, režiser skandala, kažnjen je crvenim kartonom. Isključen je i Marko Stanojević, službeni predstavnik gostujućeg kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare