Burna Skupština i ostavka UO, OFK vodi tročlana komisija

Srbija - Super liga 27. sep 202220:40 1 komentar
Dejan Vuksanović
M.T.

U utorak je održana vanredna sednica Skupštine OFK Beograda. Dejan Vuksanović više nije predsednik Upravnog odbora kluba sa Stare Karaburme.

Gotovo jednomesečna ofanziva navijača okupljenih oko Kluba prijatelja OFK Beograda rezultirala je održavanjem vanredne Skupštine i usvajanjem ostavke sada već bivšeg predsednika Upravnog odbora Dejana Vuksanovića nakon samo dva meseca od dolaska u klub.

Svega je bilo u prethodnih desetak dana. Počelo je optužbama najvernijih navijača da od dolaska nove uprave ništa ne funkcioniše ni na minimalno potrebnom nivou. Da su igrači ostali bez plaćenog smeštaja i hrane, da nisu plaćeni računi, da nisu isplaćene plate.

A kako su navijači krenuli u konačni obračun, pokušala je to da uradi i uprava pa je prvo pojedinim medijima dostavljen tekst koji je prenet kao zvanično saopštenje kluba u kome su navedene razne optužbe na račun navijača. Zatim je usledio intervju Vuksanovića za Betu u kome je pozvao navijače na harmoniju i jedinstvo i ponovio priču o „finansijama koje samo čekaju da se stvari poprave“.

Međutim, kada je došao dan da se dve strane sretnu na Skupštini, Vuksanović je podneo ostavku. I ne samo da je dočekao taj dan, već je Vuksanović strpljivo sačekao da na red dođe tačka dnevnog reda po kojoj je trebalo da podnese izveštaj o radu.

„Podnosim ostavku zbog nemogućnosti da uradim ono što sam obećao. Došao sam sa namerom da pomognem klubu koji volim od dečačkih dana. Obećanja sam dao na osnovu očekivanja da dobijem određeni fond novca koji bih mogao da uložim u rad kluba. Taj novac nisam dobio i nisam u mogućnosti da ispunim obećano i zato podnosim ostavku“, rekao je Vuksanović.

Ostavka je usvojena nakon gotovo sat vremena rasprave, a ako je neke strasti smirila otvorila je druga pitanja. Predlog Kluba prijatelja OFK Beograda da se na dnevni red stavi imenovanje novog predsednika Upravnog odbora otvorio je novu žestoku raspravu kako bi se ustanovilo da li je to po statutu kluba izvodljivo.

Na kraju je rešeno da, u skladu sa zakonskim okvirima, u naredna tri meseca, do izbora novog Upravnog odbora klub vodi tročlana komisija. Tu komisiju činiće ekonomista Stevan Višnjić, privatni preduzetnik Dušan Tomašević i Sead Sulica, predstavnik Kluba prijatelja OFK Beograda.

Pred komisijom je posao oko privođenja sezone kraju i priprema za izbor novog predsednika Upravnog odbora, a prvi među jednakima u tročlanoj komisiji, Stevan Višnjić upoznao je članove Skupštine sa odjecima akcije navijača za spas kluba kojoj se, pored domaćih klubova, odazvao i Anortozis.

„Na akciju Kluba prijatelja, odazvao se Anortozis donacijom od 10.000 evra. Vojvodina nudi utakmicu od koje će prihod biti doniran našem klubu. Crvena zvezda otpisala je šest miliona dinara duga i donirala milion. Očekujemo odziv još prijatelja.

Prvi cilj je stabilizacija kluba. Druga stavka je stadion. Država je najavila da će stadion staviti na licitaciju, ako ne bude zainteresovanih razgovaraće sa nama o načinu kako da klub dobije stadion na upravljanje. Vidite koliko je ovo dugačak put do rešenja, sada nema smisla o tome pričati. Neophodno je da preguramo tri meseca, da se klub stabilizuje, a kada izaberemo rukovodstvo, tražićemo novo rešenje“.