Červišenko: Dzjuba i Zvezda? Glupost! A njegova plata?

Srbija - Super liga 16. maj 202218:13 > 18:15 12 komentara
Guliver

Ruska sportska javnost se i dalje bavi potencijalnim prelaskom jednog od trenutno najboljih tamošnjih fudbalera, Artjoma Dzjube u Crvenu zvezdu.

Čelni ljudi Crvene zvezde su najavili da su zainteresovani za usluge Artjoma Dzjube, 33-godišnjeg napadača Zenita, kojem na kraju ove sezone ističe ugovor sa šampionom Rusije. 

Povezano

Kvaliteti reprezentativca Rusije nisu sporni, neke stvari van terena možda jesu, ali je sigurno da bi Dzjuba u crveno-belom dresu bio igrač koji pravi razliku.

Ipak, veliko je pitanje da li će doći do realizacije ovog transfera. O pomenutoj temi oglasio se i Andrej Červičenko, nekadašnji predsednik moskovskog spartaka, koji osnovni problem vidi u Artjomovoj plati. 

– U Rusiji Dzjuba je mnogo toga pokazao. Na kraju karijere, dobra je opcija da igra u inostranstvu, zašto da ne? Ali, čini mi se da sada niko u Evropi ne želi da angažuje ruskog igrača. Crvena zvezda? Srbija nije opcija i njegov prelazak tamo je glupost. Samo zamislite, on sam zarađuje kao treći ili četvrti tim u Srbiji. Ta zemlja je trenutno fokusirana na proizvodnju i prodaju igrača, Igrači tamo dobijaju “kopejke”, iz tog razloga žele da idu preko granice – slikovito je objasnio Červišenko za “Čempionat”, a je potom pokazao i prilično neznanje: 

– Oni praktično nemaju stranaca. I zašto bi onda želeli da uzmu milionskog Dzjubu? Imaju u Srbiji dosta talentovanih momaka koji bi mogli da dostignu njegov nivo. Bilo koji tamošnji klub više bi voleo da unovči nekog od svojih talenata, nego da baci milione na Artjoma.