Danas odluka: Novi Pazar „visi“, Rad čeka šansu

Novi Pazar
FK Novi Pazar

Sezona u Super i Prvoj ligi Srbije je završena, ali se i dalje igra... U toku je treće poluvreme, u postupku licenciranja klubova za narednu takmičarsku godinu. Najneizvesniji je status Novog Pazara, za čiju poziciju su najviše zainteresovani predstavnici Rada, prvog favorita za popunjavanje eventualno upražnjenog mesta u elitnom rangu.

Novopazarci imaju velikih problema oko odgovora na takozvani finansijski kriterijum. Superligaš sa obala Jošanice i Raške ušao je odavno u takozvani UPPR, unapred pripremljeni plan reorganizacije, sa idejom da, uporedo servisirajući redovne obaveze, reguliše nagomilana dugovanja.

Postupak za maksimalnu pohvalu i izuzetak u sportskoj Srbiji, pogotovo u situaciji kad je većina bajnih sportskih radnika, izvikanih u javnosti, pogasila klubove i volšebnim dodavanjem kojekakvih prefiksa i sufiksa prekrajala istoriju, bez minimuma odgovornosti. Pri tom, ne hajući na gladna usta porodica sportista, operativaca i ostalih zaposlenih…

Povezane vesti

U poslednjih mesec dana, Novi Pazar je imao dve mogućnosti – da isplati dugovanja po UPPR postupku, ili dostavi komisiji za licenciranje klubova dokaze o dogovoru sa poveriocima. Treće rešenje ne postoji – klubovi u predstečajnom postupku ne smeju da se takmiče u profesionalnom rangu. Novopazarci su već dve godine u ovoj fazi, ali su prošle sezone dobili zeleno svetlo, jer je FSS ukinuo takozvani finansijski kriterijum za licenciranje. Odluka je obrazložena specifičnom situacijom posle pojave virusa korona.

Novi Pazar za narednu sezonu, u prvom stepenu, pre mesec dana, nije ni poslao zahtev za superligašku licencu.

Dokumentacija je sada prosleđena na Terazije 35 i konačnu odluku doneće Komisija za žalbe za licenciranje klubova na sednici, u utorak. Pored Novog Pazara, vesti sa beogradskih Terazija očekuju i predstavnici bivših superligaša, spremnih da popune eventualno upražnjeno mesto. Kao prvi favorit kotira se Rad, ali takve odluke nisu u opisu poslova komisija, već Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Do tada, očekuje se rešenje s potpisom Ljuba Simića, predsednika Komisije za žalbe za licenciranje klubova. Ostali klubovi, tvrde dobro upućeni, nemaju većih problema u postupku dobijanja dozvola za takmičenje u elitnom rangu.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare