Dani odluke u Kragujevcu: Radenković pred promocijom

Vladimir Radenković
Guliver image

Povratnik u superligaško društvo, Radnički 1923, dobiće uskoro šefa struke. Klupi je najbliži mladi stručnjak Vladimir Radenković.

Odluka rukovodstva Kragujevčana očekuje se, najkasnije, do kraja nedelje.

Iza Vladimira Radenkovića je bogat staž na klupi, uglavnom u ulozi prvog asistenta trenera. Najduže je sarađivao sa Ivanom Vukomanovićem, u Slovanu iz Bratislave i kiparskom Apolonu.

Stasao na Banjici, u nekada čuvenoj trenerskoj školi Rada, duži period radio je sa Markom Nikolićem, u vreme najvećih uspeha beogradskog kluba i plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope. Sarađivali su i u kadetskoj reprezentaciji, a Radenković je u biografiju upisao i kraći staž u Fudbalskom savezu Srbije, pri seniorskoj ekipi, kao asistent selektora Mladena Krstajića i mladoj, sa ulogom pomoćnika Tomislava Sivića.

Povezane vesti

Dobro obavešteni u prilike na stadionu „Čika Dača“, skoro već izvesnu, promociju Vladimira Radenkovića vide kao logičan spoj ideja sportskog sektora kluba, na čelu sa direktorom Slavkom Perovićem, i mladog trenera. Čelnici Radničkog 1923 rešeni su da, idejama i sportskim autoritetom, promene superligaške uzuse i, bez obzira na „bočne udare“, promovišu drugačiju kragujevačku priču. Afirmacija mladih i takozvani „totalni“ fudbal, ključne su tačke u naporima da se na „Čika Daču“, u isto vreme, vrate navijači i Radnički 1923 zaigra bitnu ulogu, dostojnu imenu, tradiciji i velikom gradu, u superligaškom društvu.

Zanimljivo, sadašnji sportski direktor, svojevremeno je učio fudbal od potencijalnog šefa struke, takođe, na Banjici…

U očekivanju konačne promocije šefa struke Radničkog, iz kragujevačkih Šumarica, stižu informacije da su i dalje aktivne šanse Radomira Kokovića i Miloša Veselinovića.

Prvi je do skoro radio u Grafičaru, prethodno Voždovcu, Zemunu i Sinđeliću, takođe, važi za trenera mlađe garde „nabijenog“ znanjem, čije vreme dolazi.

Miloš Veselinović
Guliver image

Veselinović, uprkos godinama – 41, već ima zavidan staž i poznato ime u domaćim krugovima. Uz skoro besprekorne fudbalske i ljudske reference, preko potrebne za posao u trenerskog branši, samostalno je vodio Voždovac, Radnik, Inđiju, Javor Matis, obrenovački Radnički, radio i u školi Crvene zvezde, potom sarađivao sa Vladimirom Ivićem u PAOK-u, Makabiju i Votfordu, stekavši status stručnjaka poželjnog u svakom klubu.

Rukovodstvo Radničkog 1923, ipak, dobro zna šta hoće. Zato je i imenovanje šefa struke za predstojeću superligašku sezonu odloženo do junskih dana. Iz jednostavnog razloga – budući trener mora da ima status osobe od autoriteta i stava i na tom polju greške ne sme da bude…