Dragović Zvezdin, na meti i Prijović

Aleksandar Dragović
REUTERS/Russell Cheyne

Sve je dogovoreno - prvo pojačanje Crvene zvezde u predstojećem prelaznom roku biće Aleksandar Dragović.

Štoper Bajera iz Leverkuzena boravio je u četvrtak u Beogradu i precizirao finalne detalje budućeg ugovora sa crveno-belima. Ostali su samo formalna objava i promocija, sve ostalo definisano je u razgovorima sa direktorom Zvezdanom Terzićem. Dragović će biti veliko pojačanje šampiona Srbije u naporima da se u narednoj sezoni ponovo domogne Lige šampiona.

Povezane vesti

Reprezentativac Austrije, poslednjih meseci, nije krio da svim srcem želi dolazak u Crvenu zvezdu. Iako zimus već viđen na stadionu „Rajko Mitić“, posao se iznenada izjalovio uoči potpisa. Dragović ni tada nije bio previše zagonetan – dolazak u Beograd ostao je prva opcija u planovima za nastavak karijere.

Štoper, rođen u Beču pre 30 godina i nepuna dva meseca, u bogatoj karijeri, pre Bajera, igrao je za Lester, Dinamo iz Kijeva, Bazel i bečku Austriju. Kao dete roditelja poreklom iz Srbije često je objavama na društvenim mrežama potencirao privrženost korenima i ljubav prema crveno-belima.

Transfer o kojem se mesecima priča, najverovatnije, otvoriće buran prelazni rok na stadionu „Rajko Mitić“. Pored defanzivne linije, trener Dejan Stanković planira i pojačanja u veznom i napadačkom redu. Idejna skica sačinjena je tokom proleća.

Prva želja sportskog sektora crveno-belih, u ovom trenutku, vezana je za angažman Aleksandra Prijovića. Bivši reprezentativac Srbije, kao i imenjak mu Dragović, hoće u Beograd, međutim, moraće da prethodno raskine ugovor sa Al Itihadom iz Džede. A, to već nije lak posao, Prijović ima zagarantovana primanja do 2023, pa će do konačne objave dolaska još jednog fudbalera reprezentativnog pedigrea Zvezdini navijači morati da sačekaju.

Koliko – to niko u ovom trenutku ne može sa sigurnošću da tvrdi.

Sačinjen je i spisak potencijalnih putnika u suprotnom pravcu. Očigledno, sledi vruće leto u crveno-belom taboru, veliko spremanje i ambiciozna najava napada na grupnu fazu Lige šampiona.