Drakonska kazna FSS: Stadion Novog Pazara prazan do oktobra

Srbija - Super liga 16. jun 202215:30 > 15:41 5 komentara
FK Novi Pazar
Emir Sadović/Starsport

Stadion Novog Pazara biće prazan do sredine oktobra! Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici u četvrtak, suspendovala je popularnu „Čejskoin arenu“ u prvih šest utakmica naredne sezone. Konkretno – tek u 15. superligaškom kolu, 15. oktobra, Novopazarci će imati priliku da bodre ljubimce na domaćem terenu.

Prvostepena komisija, predvođena beskompromisnim predsednikom Ivanom Nikolićem, odmerila je drakonsku kaznu posle serije incidenata na baraž utakmici sa IMT-om.

Kazne Novog Pazara

#related-news_1

Stadion Novog Pazara biće prazan na mečevima sa Čukaričkim, Partizanom, Napretkom, Mladošću GAT, Crvenom zvezdom i lučanskom Mladošću.

Uz kompletan izveštaj službenih lica, komisija je ostala pri stavu da samo oštra sankcija može ispuniti svrhu, tim pre što je novopazarski klub višestruki povratnik u sličnim slučajevima. Naravno, uglavnom i režiji manjinskog dela takozvanih navijača na tribinama.

Stadion Novog Pazara, posle očigledno režiranih incidenata navijača na meču sa Partizanom, avgusta prošle godine ispražnjen je na četiri utakmice. Tribine „Čejskoin arene“ prinudno, na dve utakmice, zatvorene su i u martu, nakon sukoba u duelu sa Radničkim 1923. Podsetimo, tada su u finišu meča proključale tribine, utakmica je produžena 12 minuta…

Izveštaj delegata Dragana Todorovića, saznajemo, uz nekoliko paušalnih i subjektivnih ocena, sadržao je i konkretne navode o lošoj organizaciji utakmice Novi Pazar – IMT. Na teren je ubačeno nekoliko petardi, ali posebno otežavajuća okolnost domaćem klubu bili su rasistički povici sa terena, ponovljeni nekoliko puta, tokom prvog i drugog poluvremena.

Na sastanku uoči meča, predstavnik Novog Pazara odbio je predlog delegata o povećanju broja pripadnika redarske službe sa 23 na 40. Prema službenim procenama, meč je ispratilo 3.000 ljudi, zbog čega je i zatraženo pojačano obezbeđenje. Domaćini su, prema navodima delegata, ustvrdili da je već angažovan dovoljan broj redara.

Po završetku utakmice na terenu se našlo i oko 300 navijača domaćeg tima, ali nije to nikakva novost na domaćim, ni evropskim stadionima. Iako je istovetan scenario viđen u polufinalnom susretu Kupa Srbije, između Partizana i Vojvodine, delegat Miodrag Janković nije tada smatrao potrebnim da te detalje navede u izveštaju.

Predstavnicima Novog Pazara ostavljena je mogućnost žalbe drugostepenom organu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare