Duljaj: Direktan udarac na ekipu, ali vratiće se Severina

Igor Duljaj
Starsport/Srđan Stevanović

Fudbaleri Partizana će sutra gostovati ekipi Radnika u okviru 22. kola Super lige, ali utakmica nije glavna tema danas u crno-belom taboru, s obzirom na neočekivani beg Ksandera Severine.

Šef struke Igor Duljaj nije, za početak, želeo da upiše „laka“ tri boda svojoj ekipi.

Povezano

„Izuzetno teška utakmica nas očekuje. Ne mogu, a da se ne vratim u blisku prošlost. Izgubili smo  nedavno 1:2, a prošlu utakmicu smo pobedili 3:2. Surduličani se bore za opstanak, a mi želimo da nastavimo da se borimo za titulu. Meni je žao što u 2024. moramo da pričamo o lošim terenima, jer zbog toga ni mi ni igrači Radnika ne možemo da pružimo fudbal kakav znamo. Kolega Đorđević je odličan trener i veliki gospodin. Napravio je odličan tim u Čukaričkom. Očekujem da će biti izuzetno teško, najvažnije je kako će se moji igrači snaći. Tražiću da budu maksimalno koncentrisani, bez obzira na teren, to su samo izazovi za nas. Mi ne tražimo lakši, već ispravan put”, konstatovao je Igor Duljaj na konferenciji za medije.

Partizan ima ozbiljnih kadrovskih problema, pa će šef stručnog štaba Partizana biti pred ozbiljnim izazovom koga staviti u napadačku liniju.

Saldanja ima istegnuće zadnje lože, ne znam koliko će još odsustvovati. Nikolić je sakupio kartone i takođe neće biti u protokolu. Donosio je prevagu u mnogim utakmicama kao džoker. Sada i slučaj sa Severinom, tako da smo oslabljeni dosta u napadačkom smislu. Nema kuknjave, imamo cilj i želimo tri boda. U tom predelu ima dosta naših navijača i imamo obavezu da damo sve od sebe da ti ljudi koji nam pružaju podršku odu zadovoljni sa stadiona.”

Juče sam saznao gde živi Kastiljo

Situacija oko Ksandera Severine je poljuljala Partizan, a Duljaj je istakao važnost razgovora sa igračima kako bi se ovakvi nemili događaji izbegavali u budućnosti.

„Za neke stvari je dovoljan razgovor, mora da se priča sa igračima. Kad sam ih dočekivao na aerodromu se ovde pravio cirkus, ali morate igračima da poklonite pažnju. Ako postoji neki problem rešenje je razgovor. Mi smo se vratili sa Kipra 2. februara, a juče sam saznao da Kastiljo i dalje živi u SC Teleoptik. To je i naša neodgovornost. Mi moramo svi da budemo u službi ekipe, u službi Partizana. Svi mi živimo od tih igrača. Jutros sam pričao sa Severinom i mislim da će to sve biti okej. Uvek ću stati u zaštitu igrača, čak i kada pogreše, jer moramo svi da se ponašamo odgovorno.

Neposredno pre konferencije se šef tručnog štaba Partizana čuo sa Severinom i najavio da sve ide u dobrom smeru.

„Imamo prijateljski odnos i uvek morate biti dostupni igraču, moramo se baviti njima. To su sve igrači Partizana, nebitno bio stranac ili domaći igrač. Oni donose profit dobrim igrama. Vraćam se na gostovanja – Bačka Topola, Kruševac, Novi Sad, Ivanjica, bili su puni stadioni, ne zbog mene, nego zbog igrača. Kad bude došao sutra, prekosutra, opet ću ići na aerodrom da ga dočekam, a posle viču Duljaj budala zbog toga.”

Atmosfera unutar kluba je svakako poljuljana odlaskom Severine na ovakav način.

„Ovo je direktan udarac na mene i moju ekipu. Da li će biti sve kao pre, neće.”

Duljaj
Starsport/Srđan Stevanović

Ponovo je Igor Duljaj pričao otvoreno, bez dlake na jeziku, baš kako je fudbalska javnost i navikla na trenera Partizana. Stao je pred novinare hrabro i odgovarao na sva pitanja.

„To vam je isto kada brod plovi pa se ajkule zalepe za pod. To nije problem, sve može da se reši razgovorom. Mnogo puta izlazim iz nekog svog konteksta. Kad je nešto dobro smo svi tu, a kad je problem onda gurnite trenera…”

Postoji nekoliko igrača koji imaju problema sa žutim kartonima, ali nisu samo igrači u problemu, već i trener Duljaj, koji je do sada sakupio tri.

„Žute kartone dobio sam zasluženo, prva dva, treći neću da komentarišem.”

Stručni štab imaće izazov i da pre svega psihički pripremi tim za utakmicu u Surdulici.

„Poteškoće shvatam kao izazov, nema tu nikakve kuknjave, momci treniraju odlično. Imaju viši cilj, znaju šta žele i imaju moju podršku. To su igrači koji su pošteni i iskreno rade. Interesuju nas samo čista i sportska priča.”

Za kraj, strateg Partizana je podvukao važnost Severine, ali i rekao da se nada pozitivnom ishodu čitave situacije.

Severina je otišao, ali će se vratiti. Izuzetno je važan, jer retko u našoj ligi imate igrača koji može da igra jedan na jedan. Predstavlja problem, ali su došli i drugi igrači baš iz razloga da bi mogli da uskoče i pomognu ekipi.”

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare