Duljaj: Nema kalkulacija, zabranjena priča o derbiju

Igor Duljaj
Starsport/Srđan Stevanović

Partizan u petak igra meč osmog kola Superlige Srbije protiv Železničara u Pančevu. Nezgodna stvar je što odmah posle tog meča sledi večiti derbi, a trener crno-belih Igor Duljaj apeluje da je fokus samo na prvom narednom susretu.

– Znamo kome preti opasnost i šta ta utakmice može da nam donese, ali uopšte ne razmišljam o meču koji sledi posle Železničara. Svima je zabranjeno da pričamo o derbiju. I nama u stručnom štabu i igračima. l ne daj Bože da se neko povredi u petak, jer nema kalukulacija. Moguće da će biti promena u ekipi, meni je najvažnija utakmica u petak, zato ću izvesti najbolji tim za koji procenim da može da osvoji tri boda. Moramo još da se uverimo u kakvom su stanju Baždar, Belić i Nikolić, žalili su se na lakše povrede – rekao je Duljaj.

povezano

Svestan je da novopečeni superligaš nema šta da izgubi i da to može da bude velika prednost za domaćina.

– Svi debitanti imaju naglašen motiv protiv najjačih ekipa, kojima pripada Partizan. Nema Železniča šta da izgubi, ali ima nekoliko fudbalera koji su bili kod nas i njihov motiv je legitiman. Tu je Jevgen Pavlov, s kojim sam imao priliku da igram u Sevastopolju. Domaćin ima i odličnog trenera Aleksandra Lintu, tu je prednost Želje, jer će odlično pripremiti meč. Uz to, igra se na novoj podlozi, veštačkoj travi, drugačijoj nego na stadionu Voždovca, tu vidim potencijalni problem.

Ono po čemu je prepoznatljiv Partizan ove sezone u prvenstvu je jak karakter, iz čega proističu česti preokreti.

– Tim pokazuje da može da se vraća iz mrtvih. Voleo bih da je drugačije, međutim, tim nijednog trenutka nije pokazivao paniku li strah, već želju. Razumljivo, nećemo moći uvek da postižemo golove u poslednjim trenucima, biće teško da se vratimo protiv nekih drugih timova. Timovi koji dominiraju će uvek imati problem, ako protivnik oduzme loptu da razvije kontru. Tako je Radnik analizirao nas, dao nam golove na identičan način, radimo na tome, samo je teško da baš sve bude pod konac.

Bonus video