Dunđerski napustio Spartak: Ne mogu više da pomognem

Foto Spartak Subotica/ Ljubiša Dunđerski i predsednik Nikola Simović
Foto Spartak Subotica/ Ljubiša Dunđerski i predsednik Nikola Simović

Ljubiša Dunđerski nije više šef Stručnog štaba Spartak iz Subotice.

Povezano

Spartak je nedelju poražen na vom terenu od niškog Radničkog (0:1), a Ljubiša Dunđerski je u ponedeljak podneo neopozivu ostavku.

„Doneo sam odluku nakon jučerašnjeg poraza i neprespavane noći da podnesem ostavku na mesto šefa stručnog štaba FK Spartak Ždrepčeva krv. Ostavku podnosim iz ljudskih i moralnih razloga, a pre svega jer osećam da više ne mogu da pomognem Spartaku u borbi za opstanak. Mislim da u pravo vreme podnosim ostavku, jer sledi pauza u prvenstvu, a samim tim će novi trener imati dovoljno vremena da se upozna sa igračima i promeni nešto u sistemu igre, a sve u cilju što bržeg opstanka Spartaka u Mocart bet Super ligi. Zahvaljujem se Upravi kluba i navijačima na dosadašnjoj podršci i razumevanju ovog mog čina. NAPRED SPARTAK“, poručio je Ljubiša Dunđerski, a preneo zvanični sajt kluba.

Tim povodom reagovao je predsednik kluba Nikola Simović:

„Ljubiši Dunđerskom se zahvaljujem na svemu što je uradio za naš klub. Preuzeo je ekipu pre šest meseci u nezgodnom trenutku kada smo bili u rezultatskoj krizi, i uspeo je da ostvari neke bitne pobede kao što je ona na stadionu Partizana. U proteklih nekoliko kola, ne računajući jučerašnju utakmicu, ostvario je dobar učinak sa ekipom, ali nakon utakmice sa Radničkim iz Niša odlučio je da podnese neopozivu ostavku. Mislim da rezultati koje je ostvario nisu pravi pokazatelj njegovog znanja, rada i truda, i da nam je u nekoliko mečeva nedostajalo sportske sreće, ali šta je tu je. Ljube je još jednom pokazao da je pravi vojnik kluba. Dobar čovek i sportski radnik kao što je on, je sigurno potreban Spartaku u budućnosti i on će i dalje ostati u klubu. Kada se sve malo slegne, razgovaraćemo i nadam se dogovoriti nastavak saradnje, na nekoj drugoj funkciji rekao je Nikola Simović i najavio potragu za novim trenerom.

„Što se tiče novog trenera, u narednih nekoliko dana rešićemo to pitanje. Pauza je, ne žurimo preko noći da sve bude gotovo. Imamo nekoliko kandidata, razgovaraćemo, nemamo pravo na grešku, zbog situacije u kojoj se nalazimo.“

Spartak je na 13. mestu sa 24. kola. Prvi meč nakon reprezentativne pauze igra u Kragujevcu 1. aprila.