FIFA ukinula suspenziju Partizanu

Jojić, Natho i Holender
Srđan Stevanović/Starsport

Predstavnici Partizana izmirili su dugovanja prema Luganu i obezbedili uslove za ukidanje FIFA suspenzije. Svetska kuća fudbala obavestila je FSS da Beograđani nisu više pod kaznom i da imaju pravo korišćenja prelaznog roka u punom kapacitetu.

Crno-beli su, zbog neizmirene rate švajcarskom klubu, dospeli pred FIFA. Izgubili su spor, uz obavezu da isplate i penale na ime kašnjenja isplate. Kako u predviđenom roku od 45 dana nisu regulisali dug prema Luganu, svetska kuća fudbala izrekla je meru zabrane korišćenja tri naredna registraciona perioda.

Povezano

#related-news_1

Partizan nije čekao letnji prelazni rok, već je u deset dana obezbedio neophodnih 250.000 evra i namirio potraživanja Lugana. Istovremeno, FIFA je konstatovala prestanak razloga suspenzije i dostavila informaciju na Terazije 35 da Partizan više nije na listi suspendovanih klubova. Beogradski klub može nesmetano da angažuje i registruje novajlije iz Srbije i inostranstva.

Poslednjih meseci, iz Humske stižu zabrinjavajuće informacije o finansijkom stanju Partizana. Crno-beli su, u poslednjem trenutku, obezbedili uslove za takmičenje u UEFA i FSS takmičenjima naredne sezone, a potom se našli na udaru FIFA zbog neizmirenog duga Luganu, u transferu Filipa Holendera.

Veći deo novca, vicešampion Srbije obezbedio je zahvaljujući pomoći Fudbalskog saveza Srbije.