FK Crvena zvezda: Kraso i Hvang naš ponos

FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda izrazio je ponos činjenicom da je Žan Filip Kraso sa reprezentacijom Obale Slonovače osvojio Kup afričkih nacija, dok je Korrjac Hvang Inbom izabran u idealni tim Azijskog kupa.

„Kraso bio važan šraf reprezentacije Obale Slonovače, s obzirom da je nastupio na šest od ukupno sedam mečeva koliko se igralo, te da je taj jedan koji je preskočio, to učinio zbog blaže povrede. Odigrao je 247 minuta i upisao se u strelce protiv Gvineje Bisao, u prvom meču grupne faze. U finalu je zamenio Sebastijana Alea, apsolutnog heroja nacije, čiji je pogodak i doneo trofej domaćinu u okršaju s Nigerijom (2:1). Kraso je u dosadašnjem delu sezone odigrao 21 utakmicu, te upisao osam golova i četiri asistencije za Zvezdu“, navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Nije uspela Hvangova Južna Koreja da osvoji Aziju, ali je Zvezdin prvotimac bio jedan od najboljih fudbalera na takmičenju.

„Nastupio je na svih šest mečeva i upisao 513 minuta uz pogodak i dve asistencije. Protiv Bahreina je pogodio i asistirao, a iskreirao je gol i protiv Jordana (koji ih je zaustavio u polufinalu), ali u grupnoj fazi. Na osnovu specijalizovanog sajta „Sofaskor“ – Hvang se našao u idealnom timu sa prosečnom ocenom 7,45. Hvang je u dosadašnjem delu sezone odigrao 18 utakmica, uz dve asistencije i dva pogotka za Zvezdu“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!