FSS opet protiv sebe: Neograničen broj stranaca u eliti?

Skupština FSS
FSS

Najuže rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije ozvaničiće danas paket odluka, pred početak sezone. U nizu predloženih, do Sport kluba, stigla je i jedna skoro skandaloznog sadržaja – superligaške ekipe moći će u zapisnik da prijave neograničen broj stranaca!

Prema predlogu, na terenu bi mogla da se nađu najviše četvorica fudbalera sa inostranim pasošima. U isto vreme, svaki klub imao bi pravo da na klupi za rezerve upiše neograničen broj stranaca. Podsetimo, prema važećim propozicijama, usvojenim na sednici Odbora za hitna pitanja pre tri nedelje, ukupno su dozvoljena najviše četiri inostrana fudbalera po jednom timu…

Povezane vesti

#related-news_1

Kako saznajemo, skandalozna promena „zakona“ dolazi na zahtev predstavnika Crvene zvezde i Partizana. Takozvana „dva najveće kluba“ Srbije zagovaraju ideju o rastegljivom propisu, ukidanju postojećeg ograničenja i definsanju novog normativa, sa praktično neograničenom kvotom stranaca u zapisnicima superligaških utakmica… Emisari Crvene zvezde i zimus su pokušavali na volšeban način da koriguju propise, ne mareći na opšte negodovanje fudbalske javnosti.

Uz već postojeći propis o ustupanju beskonačnog broja fudbalera, budući normativ, ukoliko dobije podršku Fudbalskog saveza Srbije, biće još jedan pucanj u budućnost srpskog fudbala. Ma šta to, u ovom trenutku, značilo…

Na današnoj sednici, članovi petočlanog Odbora za hitna pitanja trebalo bi i da, mimo svoje volje, posle packi državnog vrha, usvoje odluku o novom sistemu takmičenja. Praktično, definisaće sistem od 16 članova elitnog ranga, na duži period. Ideja je da se igra sa plej-ofom i plej-autom, bez podele bodova posle 30. kola, najverovatnije, sa baražom. Nova ideja, dobiće konačne obrise danas, u popodnevnim satima.

Očekuje se usvajanje lista sudija Super i Prve lige i jedinstvene grupe posmatrača na oba ranga. Prema predlogu Sudijske komisije FSS, brigu o regularnim utakmicama Super lige vodiće 19 „pištaljki“. Na listi posmatrača, posle više promena, imaće 40 bivših sudija. I na ovu temu, stiglo je mnogo pisama poslednjih dana, pojedinci su čak pisali i predsedniku države, tražeći pomilovanje i ostanak na spisku službenih lica.

Fudbalska sezona u Srbiji počeće u petak, 16. jula.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare