FSS: Pazarci bez evro-licence, „večiti“ prošli, Željo nije

Starsport

Superligaš Novi Pazar nije dobio licencu za evropska takmičenja u narednoj sezoni. Pazarci i ostali nezadovoljni imaju pravo žalbe drugostepenoj komisiji u postupku licenciranja pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije.

Prvostepeni sastav održao je pre pet dana sednicu.

Povezano

Licence za učešće u evropskim takmičenjima, za narednu sezonu, dobili su i klubovi iz najužeg kruga kandidata – šampion Crvena zvezda, Čukarički, TSC, Partizan i Vojvodina. Novopazarci imaju šansu da se domognu Evrope po dva osnova, kroz kup i prvenstvo. Moraće istovremeno i da obezbede licencu za učešće u UEFA kupovima.

Znatno je složenija situacija i sa potencijalnim novajlijama u Mocart bet Super ligi naredne sezone.

Pančevački Železničar, za sada, nije dobio licencu za takmičenje. Pančevci imaju rok od mesec dana da zatraže dozvolu od komisije u drugom stepenu. Saznajemo da će Železničar, u slučaju dozvole, utakmice igrati na renoviranom stadionu u Pančevu. Prema načelnom planu, poslednju utakmicu u prvoligaškom društvu odigraće pod svetlošću reflektora.

Potencijalni novajlija u superligaškom društvu, IMT, trebalo bi da kao domaćin igra na stadionu Čukaričkog. „Traktoristi“ su dobili superligašku licencu.

Ubljani će morati da čekaju drugostepenu komisiju, jer u prvoj odluci nisu ispunili uslove za takmičenje u elitnom karavanu. Predstavnici Jedinstva najavili su da će u narednim danima anulirati postojeće nedostatke.

Sličan je i status Radničkog iz Sremske Mitrovice. Ekipa sa Save nalazi se blizu baraž društva, u slučaju plasmana u doigravanje, biće domaćin u Bačkoj Topoli.

Od naredne sezone, licence će biti obavezne i u Prvoj ligi. Neozbiljnost pojedinih kancelarija i amaterizam, nisu članovima Komisije za licenciranje klubova ostavili prostor za mnogo pozitivnih odgovora.

Zanimljivo, nijedan od aktuelnih superligaša, zainteresovan za igranje u višem rangu, nije u prvom stepenu dobio dozvolu za takmičenje u Prvoj ligi. Svi će sa nestrpljenjem očekivati kraj maja i odluku Komisije za žalbe u postupku licenciranja.

Prema nezvaničnim informacijama, i ove sezone najkompletniju dokumentaciju u složenom procesu licenciranja dostavio je Čukarički.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare