FSS ponovio: Podrška Sudijskoj komisiji

Srđan Stevanović/Starsport

Vrhuška Fudbalskog saveza Srbije, posle najnovijih događaja na superligaškim terenima, ponovila je podršku Sudijskoj komisiji, saznaje Sport klub.

Rukovodstvo FSS, podržano i od selektora Dragana Stojkovića Piksija, ostalo je pri stavu da uprkos evidentnim greškama arbitara, pogotovo na meču Partizan – Javor Matis (3:3), najodgovorniji u sudijskoj organizaciji zaslužuju maksimalno poverenje.

Povezano

Uz novu podršku i jasno naglašenu želju da propusti, kao u poslednjim utakmicama, ne bi smeli da se ponavljaju, na Terazijama 35 ponovili su stav identičan prošlogodišnjem, takođe, artikulisan u kriznim danima – klupska saopštenja nisu validan parametar, niti ocena rada Sudijske komisije. Konkretnije – Dejan Filipović, sa najbližim saradnicima Nenadom Đokićem i Markom Popovićem, nema potrebe da se osvrće na klupska pisanija, niti obazire na pojedine neukusne komentare, objavljene na zvaničnim nalozima.

Sličan stav, Fudbalski savez Srbije sledio je i prošle sezone, tada zaokružen i vanrednim sastankom sa predsednikom Sudijske komisije. Početkom marta, u ofanzivi su bili čelnici Crvene zvezde, krajem oktobra iniciran je napad iz Humske ulice.

U narednim danima očekuju se i konkretni koraci komisije, posle serije saopštenja Partizana, Crvene zvezde, Javora i Spartaka. Sudeći prema uvreženoj praksi, Sudijska komisija FSS iniciraće i ovog puta postupke, zbog javnog komentarisanja arbitraže, na direktoru takmičenja Aleksandru Piviću biće zadatak da podnese prijave, a konačnu odluku o visini kazne doneće Disciplinska komisija FSS, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić.

Sankcije, ovog puta, neće mimoići ni sudije. Evidentno, što je ocena i na Terazijama 35, Andrija Stojanović nije položio u Humskoj. Da razočaranje bude veće, na istom susretu, više minusa upisao je i Miloš Milanović, najodgovorniji u VAR sobi. Sudija iz Ćuprije, u aktuelnoj sezoni nije ni blizu projektovanog „broja jedan budućnosti“. Duel Partizana i Javor Matisa najbolja je potvrda Milanovićeve „vožnje u rikverc“ i teorije da upotreba VAR tehnologije na superligaškim terenima sve više aludira na očigledan kvar sistema…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare