Fudbalska utakmica Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije

Ex-Yu lige 19. jun 202317:42 0 komentara
foto: MS (Neda Miletic)
foto: MS (Neda Miletic)

Fudbalske reprezentacije srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Srbiji odigrale su u Bijelom Brdu kod Vukovara prijateljsku utakmicu.

U četvrtom susretu ovih selekcija koji je ovaj put odigran na terenu NK BSK Bijelo Brdo pobedu je odneo domaćin rezultatom 4:0.

Susret fudbalskih selekcija srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Srbiji protekao je u sjajnoj atmosferi, a sport je još jednom pokazao i dokazao da je temelj dobrih odnosa, saradnje i da je most koji spaja i zbližava.

Utakmici su prisustvovali ministar sporta Srbije Zoran Gajić, potpredsednica Vlade Republike Hrvatske Anja Šimpraga, ministarka turizma i sporta Republike Hrvatske Nikolina Brnjac, ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Republike Srbije i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, Jelena Milić, ambasador Republike Srbije u Hrvatskoj, predsednik Srpskog narodnog veća, profesor Milorad Pupovac, predsednik glavne skupštine SDSS-a, dr Vojislav Stanimirović, predstavnici državnih i lokalnih organa obe Republike, predstavnici saveza i brojni ljubitelji fudbala i sporta.

“Ovo je bio značajan događaj u unapređenju sveukupnih odnosa i saradnje između Republike Srbije i Republike Hrvatske u svim oblastima koje su važne za obe zemlje i stabilnost celog regiona. Sport je jedan od najlepših načina da se postigne ovakav cilj, a ova utakmica je bila sjajan primer kako se putem fudbala mogu graditi mostovi među ljudima. Hvala svim igračima na fer i uzbudljivoj igri, kao i svim navijačima koji su podržali ovo važno dešavanje. Nastavimo zajedno da gradimo bolje odnose i jačamo saradnju između naših zemalja” – istakao je ministar sport u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić.

foto: MS (Neda Miletic)
foto: MS (Neda Miletić)
foto: MS (Neda Miletic)
foto: MS (Neda Miletić)

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!