I Zvezda i Partizan na tapetu: FSS kažnjava redom

Vazura i Terzić
Starsport/Peđa Milosavljević

Fudbalski savez Srbije istrajaće ovog proleća u kaznenoj politici. Komentarisanje suđenja, prema najavama sa Terazija 35, koštaće i „krupne ribe“ – Crvenu zvezdu i Partizan.

Očekuje se da do kraja nedelje stignu prijave disciplinskog inspektora Miroslava Severa i već na narednoj sednici bude ozvaničena odluka o sankcionisanju dva najveća domaća kluba.

Povezano

Razlog – poslednja saopštenja i kritike usmerene ka arbitrima.

FSS, praktično, nema izbora.

Posle kraćeg perioda „odmora“, u prvim mesecima komisije Dejana Santrača, sankcije su ponovo u modi. I to bez izuzetka – na tapetu će se pored Crvene zvezde i Partizana naći ponovo i Novica Tončev, prvi čovek Radnika i nekadašnji predsednik FS Regiona istočne Srbije. Tončev senior, međutim, nema zvaničnu funkciju u fudbalskom sportu i mogao bi da bude jedino finansijski kažnjen zbog oglašavanja u medijima.

Posle meča Radnik – Partizan (1:2), podsetimo, lavinu je pokrenula Crvena zvezda. Iz redova šampiona obrušili su se na Srđana Jovanovića, najboljeg srpskog sudiju i zatražili da više ne bude delegiran za mečeve Crvene zvezde i Partizana.

Uzvratili su dan kasnije iz Humske, oglasio se i potom Novica Tončev, iako je u zvaničnom izveštaju posmatrača Nebojše Šijakovića, kasnije potvrđenom i od Sudijske komisije FSS, utvrđeno nekoliko grešaka glavnog sudije Miloša Milanovića iz Ćuprije.

Prethodno su pokrenuti postupci protiv Novog Pazara, niškog Radničkog, Radnika i trenera Igora Matića, takođe, zbog oglašavanja u medijima i javnog komentarisanja suđenja

Odluke o kažnjavanju doneće Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije, na čijem čelu se godinama nalazi Leskovčanin Ivan Nikolić.

Bonus video  

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare