Igračice Rada: Nije bilo pesničenja, Sofija nosila bokser

PS

Incident na Adi Ciganliji, tokom meča Prve lige za žene, između Zemuna i Požarevca, dobio je i drugi ugao. Sport klub je došao u posed video-snimka, na kojem se jasno vidi napad fudbalerke Rada na Sofiju Ilić, ali i bokser u ruci Požarevljanke.

Očigledno da u jedinom trenutku fizičkog napada na Sofiju Ilić nije bilo kontinuiranog pesničenja. Tokom sukoba, igračica Požarevca i prema sopstvenom priznanju imala je bokser, spreman u torbici.

Povezano

Sukob , započet posle meča Požarevca i Rada, trajao je sedam dana. Uvrede i pretnje preko instagrama, kulminirali su na Adi Ciganliji. Prema tvrdnjama Nevene Marković, prvotimke „građevinara“ od Sofije Ilić dobila je prethodno poruku da će joj „slomiti kičmu“.

Fizički sukob nastao je u trenutku Sofijinog izlaska sa terena.

Gorana (kapiten Rada) je pitala da li imaju minut da popričaju, a ona je iz torbice koju je imala oko struka i na klupi, izvadila bokser. Ništa od ovog se ne bi desilo da nismo videli bokser. Nakon toga sledi moja burna reakcija, koja nije trebalo da bude takva, samo sam imala nameru da zaštitim saigračicu Goranu. Sofija i ja smo dobacivale jedna drugoj, ona je sve vreme skidala i stavljala bokser sa desne ruke. U žaru svega, prstima sam je zakačila po glavi i zbog toga bih se izvinila, jer nije bila moja namera da dođe do fizičkog kontakta“, istakla je Nevena Marković u pisanoj izjavi od 19. marta.

Sukob je potrajao, uz želju igračice Rada da bude stavljena tačka.

„Nisam mogla dugo da se smirim, impulsivna sam osoba, ranije nisam imala ovakve situacije, ni sa kim nisam u sukobu. Uzoran sam student i fudbaler, želim lepu i uspešnu budućnost, a ne ovakve situacije, koje mogu da utiču na moju karijeru. Na kraju su Gorana i Sofija popričale, koliko su mogle od roditelja. Sofija joj se izvinila i svako je otišao svojim putem. Izvinjavam se Sofiji, što sam je zakačila…“, izrazila je jasno kajanje Nevena Marković.

PS

U sličnom tonu – opisa činjenica, kajanja i izvinjenja – sročena je i izjava Aleksandre Ubović. Preko instagrama, dokumentovanim dokazima – dobila je više pretnji u nedelji posle gostovanja Rada u Požarevcu. Između ostalog, sukob je inicirao i „stori“ na profilu Sofije Ilić, potkrepljen slikom pištolja u rukama, skrivenog ispod stola. Igračica Požarevca, u izjavi dostavljenoj disciplincima tvrdi da je dotičan „stori“ star šest godina.

Sport klubu je dostavljena i instagram prepiska igračica. Uz „lomljenje kičme“, pominje se i „otvaranje lobanje“, dogovaranje mesta obračuna, uvrede, najava brzog viđenja i sukoba…

Do incidenta je došlo na Adi Ciganliji, sada već problematičnom mestu ozbiljnih fudbalskih sukoba i skandala. Policije, ni organa reda, naravno, nije bilo.